Görbicz Anita a Ferencvárosból kaphat társat

A jövő nyári olimpia és a másfél hét múlva kezdődő világbajnokság miatt igen sűrű a női kézilabda Bajnokok Ligája versenynaptára. Mindkét csoportban lejátszották az első hét fordulót, mostantól ugyanez a párosítás következik, csak az eddigihez képest fordított pályaválasztással. A múlt heti BL-párharcok visszavágója következik, a játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a CSM Bukarest debreceni vendégjátéka, a Fradi szerb irányítója, Andrea Lekics a lengyel Lubin otthonában szerezheti meg a pályafutása ezredik Bajnokok Ligája-gólját.

2023. 11. 18. 5:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A november 30-án kezdődő női kézilabda világbajnokság előtti utolsó BL-hétvégén mindhárom magyar csapat pályára lép, és a múlt heti tapasztalatokból kiindulva a DVSC-Schaeffler a román CSM Bucuresti elleni mérkőzése ígéri a legtöbb izgalmat, no meg az, hogy Andrea Lekics is csatlakozhat-e a győri legenda, Görbicz Anita társaságához. 

Görbicz az egyetlen magyar, aki eljutott ezer gólig a BL-ben. Fotó: Mirkó István

A magyar BL-újonc a visszafogott rajt után látványosan összekapta magát, a múlt heti bukaresti döntetlennel immár három forduló óta veretlen a csoportkörben. A nemzetközi sztárokat és az örökzöld román klasszist, Cristina Neagut is felvonultató CSM ugyanúgy hét ponttal áll, csupán a jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg Szilágyi Zoltán csapatát a negyedik helyen. Ma a Hódos Imre Sportcsarnokban (tv: 16.00, Sport 1) hazai siker esetén helycsere lesz a tabellán. A DVSC szélsője, a válogatott vb-keretébe is meghívott Vámos Petra húga, Vámos Mira szerint a román sztárcsapat sokkal alaposabban felkészül a visszavágóra, mint a két csapat romániai meccsére. 

Ellenfelünk minden bizonnyal alaposan tanulmányozta a múlt héten bemutatott taktikai repertoárunkat, ebből kifolyólag én nehezebb meccsre számítok annál, mint amilyen az idegenbeli csata volt

– mondta a fiatalabbik Vámos a Bajnokok Ligája hivatalos honlapján.

 

Győri csúcsbeállítási kísérlet

Az A csoport másik magyar résztvevője, a BL-szezon egyetlen százszázalékos csapata, a Győri Audi ETO a két sérült, a világbajnokságról lemaradó magyar játékosa, Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya nélkül felálló német Bietigheimet fogadja (tv: 18.00, Sport 1). 

Az NB I-ben már két vereséggel álló ETO a 2012–13-as és 2021–22-es szezonban kezdte zsinórban nyolc győzelemmel a BL-csoportkört. Ha ma nyer a Bietigheim ellen, beállítja a rekordját. 

A Győr más területen is kiemelkedik a mezőnyből: az eddigi hét meccs alatt összesen 169 gólt kapott, tizennéggyel kevesebbet, mint a második legjobb védelemmel rendelkező Brest és a Krim Ljubljana. Ulrik Kirkely, az ETO edzője már nem fecsérelt szót a Ferencváros elleni szerdai vereségre, a csoportharmadik, Európa-liga címvédő elleni mérkőzésre összpontosít: – Egy héten belül két mérkőzést játszunk a Bietigheimmel, így nehezebb lesz meglepni a német csapatot. A legjobb játékunkra lesz szükségünk a sikerhez.

Andrea Lekics egy társaságba kerülhet Görbicz Anitával. Fotó: MTI/Bodnár Hajnalka

 

Lekics ezredes lehet

A Ferencváros dán szakvezetője, Allan Heine és csapata a Győr elleni látványos diadal után a BL-ben még pont nélkül álló lengyel Lubin otthonában (tv: vasárnap, 14.00, Sport 1) ünnepelhet újabb sikert. A szezonban még nem nyert zsinórban három meccset a Fradi, a Lubin és a Győr elleni hazai után Lengyelországban ez is összejöhet. Andrea Lekics csatlakozhat Cristian Neaguhoz, Jovanka Radicsevichez és Görbicz Anitához, a jelenleg 995 BL-góllal álló szerb irányító a hétvégén beléphet az ezredesek klubjába.

Borítókép: Görbicz újabb társat kaphat maga mellé (Fotó: EHF)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.