Továbbra is el van átkozva a Győr a Népligetben

Mintha el lenne átkozva a Győr a Népligetben. A női kézilabda NB I címvédője sorozatban harmadszor sem tudta legyőzni idegenben a Ferencvárost az örökzöld rangadón. Emily Bölk tarthatatlan volt, a német átlövő nyolc góllal, a kapus Bíró Blanka 14 védéssel járult hozzá a bajnokságban még százszázalékos Fradi 28-22-es győzelméhez.

2023. 11. 15. 20:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangadó rangadót követ, a kézilabda-ínyencek nem panaszkodhatnak. Négy nappal a Szeged–Veszprém férfi klasszikus után egy minden tekintetben örökzöld mérkőzést rendeztek a női bajnokágban. A Népligetben három meccs óta nyeretlen Győr igyekezett kárpótolni a szurkolóit a Ferencváros othonában. Az irodalmi stílusbravúrt nélkülöző hangpárbajt a hazaiak nyerték a találkozó felvezetéseként. Majd amikor emelkedő mezszám-sorrendben, Line Haugstedtől Sandra Toftig a hangosbemondó bemutatta a győrieket, a ferencvárosi kemény mag szolid füttyel jelezte a nemtetszését, csupán a Fradi mezét 2020-ban az ETO-éra cserélő neve váltott ki fülsüketítő érzelmet a kapu mögötti szektor tagjaiból.

A győri Bruna de Paula nem tudott kibontakozni az első Ferencváros elleni derbijén (Fotó: Mirkó István)

Stine Oftedal okos ejtésével kezdődött a rangadó. Talán a Győr klasszis norvég irányítója sem hitte volna, hogy utána már nem sokáig vezet a csapata. Pedig úgy tűnt, csak Emily Bölk tartja a lelket a Fradiban, a nyolcadik percben Andrea Lekics is betalált, 3-2-es győri előnyről rázta meg magát az FTC, és egy mutatós 3-0-s rohammal fordított 5-3-ra. Sőt, szinte felrobbant az Elek Gyula Aréna, amikor Dragana Cvijics emberhátrányból forgatta be az emberét, és a tehetetlen Toft mellett a kapuba lőtt.

Mindkét oldal széles taktikai repertoárt vonultatott fel. A ferencvárosi nehéz tüzérek, Bölk, Lekics és Klujber Katrin mellett a két beálló, Beatrice Edwige és Cvijics folyamatosan fárasztotta a védőket. A Győr vitorlájából, a beálló megjátszásán alapuló játékából kifogta a szelet a Fradi, a világklasszis beálló, Kari Brattset nem is kapott labdát. A belső posztokon játszó Oftedal, Rju, Bruna de Paula, majd Estelle Nze Minko próbálkozott – általában mérsékelt sikerrel. 

Emilie Hovden volt a két csapat pályán levő szélsői közül a leginkább foglalkoztatott, hozzá kétszer is eljutott a labda az első húsz percben. Aminek a végén  10-8-ra alakult az állás: a Bölkre ügyelő győri falban több levegő jutott Cvijicsnek, és a közönségkedvenc beálló nem is hibázott. 

Ulrik Kirkely, a Győr edzője időkéréssel próbálta lelassítani az eksztázisban száguldó Ferencvárost, de ez olyannyira nem sikerült, hogy a Fradi ötgólos előnnyel várta az első félidő utolsó percét, és ezt sikeresen meg is őrizte a szünetig. A Fradi kapusa, Bíró Blanka hét védéssel, a balátlövő, Emily Bölk hét góllal tolta meg a csapata szekerét.

Kapaszkodott, majd megint leszakadt az ETO

Rinka Duijndam érkezett a folytatásban az ETO kapujába. Ahogyan a múlt hétvégén Bietigheimben, ezúttal is nagyon bekezdett a második félidő elején a Győr, különösen az első félidőben passzív Brattset javult fel látványosan. Az ötgólos Fradi-előny folyamatosan olvadt, nyolc perc játék után már csak kettővel vezetett a Ferencváros. Brattset semlegesítése feladta a leckét a hazaiaknak. Lekics állt az FTC élére, és Klujber is besegített egy-két távoli átlövéssel. Bő húsz perccel a vége előtt „vissza hízlalta” öt gólra az előnyét, majd hozzá tett még egyet a Ferencváros. Úgy tűnt, innen nincs visszaút a Győrnek, és valóban nem is volt, és a szerencse sem volt az ETO-val. Egy ízben a kapufáról pattant a visszaálló Toft kapusra, onnan pedig a kapuba a labda. A Fradi 28-22-re nyert, és továbbra is hibátlan az NB I-ben, a Győr 2019 decembere óta nyeretlen a Népligetben, és a szeptemberi Mosonmagyaróvár elleni veresége után a Ferencvárostól is kikapott. 

Női kézilabda NB I, 9. forduló: FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO 28-22 (16-11).

Borítókép: Allan Heine győzelemmel zárta az első, Győr elleni rangadóját (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.