Harry Kane nem tud leállni, élre állt a Bayern München + videó

A Bayern München 1-0-s kölni győzelmével kezdődött a Bundesliga tizenkettedik fordulója. A bajorok ismét az angol támadó, Harry Kane góljával nyertek, s átmenetileg élre álltak a tabellán. Harry Kane tizennyolc gólos, az angol Bundesliga-csúcsot már tizenkét forduló után megdöntötte, de Robert Lewandowski abszolút rekordja sincs biztonságban.

2023. 11. 25. 9:06
Bayern München
Fotó: X/FC Bayern München
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München távozása után először nem klasszikus középcsatárral próbálta pótolni a lengyel gólzsákot. Bár a Bundesliga 2022/23-as idénye végül a bajorok sikerével ért véget, a húzás nem jött be, s ezt belátták a Bayernnél is. Idén nyáron megérkezett Münchenbe s azóta az angol gólvágó folyamatosan átírja a Bundesliga csúcsait. Tizenkét forduló, tizennyolc gól: ha Harry Kane ilyen ütemben folytatja a gólgyártást, a bajnokság végén ötvenegy találatnál állna meg, Lewandowski 2021-ben felállított csúcsa negyvenegy találat.

Harry Kane Bayern München
Harry Kane nem ismer kegyelmet, tizenkét Bundesliga-meccsen tizennyolc gólnál jár (Forrás: X/FC Bayern München)

Péntek este az utolsó helyen álló Köln ellen a Bayern München a vártaknak megfelelően nagy fölényben játszott, viszont sorra kihagyta a helyzeteit. Hasonló meccsen tavaly előfordult, hogy pontokat hullajtottak a bajorok.

Harry Kane megdönti Robert Lewandowski csúcsát?

Csakhogy tavaly Robert Lewandowski már, Harry Kane még nem volt a Bayern München tagja. Az angol támadó ezúttal is betalált, még ha nem is pályafutása legnehezebb gólját lőtte, egy kipattanót pofozott közelről a kapuba. Jó helyen, jó időben…

Az eddigi legjobb angol góltermés egy Bundesliga-idényen belül Kevin Keegan és Jadon Sancho nevéhez fűződött: előbbi az 1978/79-es szezonban a Hamburg, utóbbi a 2019/20-as idényben a Borussia Dortmund színeiben jutott el tizenhét találatig. Kane-nek még fél szezon sem kellett ahhoz, hogy lehagyja őket, tizenkét forduló után tizennyolc gól áll a neve mellett.

Ha Kane ilyen ütemben folytatná a gólgyártást, azaz 1,5-ös meccsenként gólátlaggal fejezné be a szezont, akkor ötvenegy találattal lenne Bundesliga-gólkirály. Robert Lewandowski a 2020/21-es idényben negyvenegy gólt ért el, az utolsó pillanatokban döntötte meg Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját.

Kane váratlanul hamar letaszíthatja a trónról lengyel elődjét. Még kicsit lassíthat is.

A Bayern München vezeti a Bundesliga tabelláját, de szombat délután a Bayer Leverkusen visszaelőzheti, ha nyer a Werder Bremen otthonában.

Borítókép: Harry Kane ismét a Bayern München sikerének központi szereplője volt (Forrás: X/FC Bayern München)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.