Házon belül találták meg Mátyus János utódját Kisvárdán

Feczkó Tamás veszi át a Kisvárda irányítását, miután Mátyus János kedden lemondott. Feczkó egyelőre inkább csak ideiglenes jelleggel, az év végéig kapott megbízást. Az ő kinevezése logikusnak mondható, hiszen eleve a Kisvárda alkalmazásában áll, az akadémiai fejlesztési területért felel. Révész Attila, a klub sportigazgatója maga is besegít a szakmai munkába.

2023. 11. 08. 11:17
Feczkó Tamás
Forrás: Kisvárda FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy történt, ahogy sejteni lehetett. Mátyus János keddi lemondása nem érte teljesen váratlanul a Kisvárda vezetőit, hiszen szerdán már ki is nevezték az utódját. Feczkó Tamás, aki akadémiai felelősként eleve a klub alkalmazásában áll, egyelőre idieglenesen, az őszi szezonból hátra lévő öt mérkőzésre kapott megbízást. Feczkó Tamás az NB I-ben korábban a Balmazújváros, az MTK, a Diósgyőr és a Nyíregyháza vezetőedzőjeként dolgozott.

Mátyus János, Kisvárda, Feczkó Tamás, Révész Attila edzőváltás
Mátyus János gyorsan továbbpasszolta a labdát Kisvárdán (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

– Az idő szűkössége és a helyzet súlyossága miatt házon belüli megoldást választunk a vezetőedzői szerepkör betöltésére. A klubunknál egy ideje tevékenykedő, az akadémiai fejlesztési területért felelős Feczkó Tamást bízzuk meg a teendőkkel, ő korábban több klubnál vállalt és sikerrel teljesített tűzoltó tevékenységet, igazán testhezálló számára a feladat. Az elmúlt időszakban volt rálátása a csapatunkra, jelen volt a mérkőzéseinken, csaknem teljesen ismeri a teljes klubfilozófiát, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy a szezon végéig őt bízzuk meg a vezetőedzői szerepkör betöltésével, szerdától az edzéseket is ő irányítja – indokolta a döntést Révész Attila sportigazgató.

 

Révész Attila is besegít

Révész Attila nem csinál belőle titkot, hogy a következő öt mérkőzésen ő is kiveszi a részét a szakmai munkából, és mentálisan is igyekszik buzdítani a csapatot, hogy visszataláljon arra az útra, amelyen korábban járt.

 

Mind az ötször hazai pályán játszik a Kisvárda

A Kisvárda először a kilencedig fordulóban szerepelt hazai pályán a pályája, a Várdai Stadion használhatatlansága miatt, akkor le is győzte a Mezőkövesdet. Utána viszont újabb két vereség következett, a csapat a hét végén odahaza a ZTE-től kapott ki 1-0-ra. A Kisvárda tizenegy forduló után csupán hét ponttal sereghajtó a labdarúgó NB I-ben. Reményt jelent, hogy a szabolcsi együttes a következő öt mérkőzését egyaránt hazai pályán vívja meg.

A Kisvárda–ZTE mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Feczkó Tamás úgy érkezik, hogy már ott is volt Kisvárdán (Fotó: Kisvárda FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.