Ezért tizenegyes jár? A VAR-vizsgálat után sem változott az ítélet

A labdarúgó NB I 16. fordulójában a DVTK 2-1-re nyert a Kisvárda otthonában. A találkozó legvitatottabb jelenete az első félidő hajrájában a Diósgyőr javára megítélt tizenegyes volt, amelyet Csonka Bence játékvezető a VAR-vizsgálat után sem vont vissza.

2023. 12. 10. 15:01
Gera Dániel Osaige Edomwonyi Kisvárda DVTK
Kisvárda-DVTK NBI Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 16. fordulójában az utolsó helyezett Kisvárda a DVTK ellen próbált javítani saját helyzetén. A hazai pályán játszó várdaiak bosnyák védője, Branimir Cipetic az első félidő mindkét, VAR által is vizsgált kulcsjeleneténél főszereplő volt. Elsőként ő talált a kapuba a meccsen, ám a videós visszanézés kiderült, jól döntött a pályán a Csonka Bence vezette játékvezetői csapat, Cipetic valóban lesen helyezkedett. A játékrész hajrájában a vendég Diósgyőr kapott nagy lehetőséget, egy tizenegyes formájában. Csonka játékvezetőt ugyan kihívták a monitorhoz a VAR-szobából, de maradt a pályán hozott ítélet, noha Godfrey Stephen aligha amiatt esett el, mert Cipetic hozzáért.

Rudi Pozeg Vancas Raul Martin Stefan Kisvárda DVTK
Pozeg Vancas (feketében) szerzett vezetést a DVTK-nak, a tizenegyes a VAR-vizsgálat után is érvényben maradt (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

Az eset az M4 Sport oldalán visszanézhető, a sportcsatorna felületén véleményt nyilvánítók túlnyomó többsége szerint nem volt jogos a büntető.

Alighanem velük ért egyet Feczkó Tamás, a Kisvárda vezetőedzője is, aki a lefújás után néhány keresetlen szót intézett a játékvezetőhöz, majd az M4 Sportnak úgy fogalmazott: „a Mikulás kék ruhába öltözött”.

Rudi Pozeg Vancas persze nem az ítélet jogosságát vizsgálta, magabiztosan értékesítette a tizenegyest.

A második félidő elején egy újabb jelenet még érdekesebb megvilágításba helyezte az első félidő hajrájában megítélt büntetőt: Széles taszított egyet a kapura törő Klimovicson, aki szintén fáziskéséssel esett el, s ezúttal Csonka nem fújt a sípjába. Bár a DVTK támadója a büntetőterületen belül esett el, a lökés még a tizenhatoson kívül történt, a VAR pedig csak elmaradt büntető esetén avatkozhat közbe, elmaradt szabadrúgás esetén nem.

A Diósgyőr a második félidőben is pontrúgásból talált be: Elton Acolatse szabadrúgása talált utat a hazaiak kapujába. Driton Camaj a hosszabbítás utolsó percében ugyan szépített, de ezzel már nem sokra ment a Kisvárda. 

Labdarúgó NB I, 16. forduló

Péntek
Puskás Akadémia–Kecskemét 3-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, jv.: Karakó, gólszerzők: Colley (22.), Nagy Zs. (69., 89.)

Szombat
MTK Budapest–Debreceni VSC 2-1 (1-0),  Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Thian (33.), Stieber (84.), illetve Szécsi (50.)
ZTE–Újpest 1-1 (0-0), Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1755 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Medgyes (86.), illetve Ambrose (50.)

Vasárnap
Kisvárda–Diósgyőr 1-2 (0-1), Kisvárda, Várkerti Stadion, 1841 néző, jv.: Csonka, gólszerzők: Camaj (90+5.), illetve Pozeg Vancas (41. – 11-es), Acolatse (85.)
Mezőkövesd–Fehérvár 0-2 (0-0), Mezőkövesd, 1527 néző, jv.: Vad II, gólszerzők: Kodro (90+5.– 11-es), Christensen (90+7.)
Paks–Ferencváros 18.00

Borítókép: Az utolsó helyezett Kisvárda megint nem tudott pontot szerezni (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.