Lionel Messi különleges karácsonyi ajándéka David Beckhamtől

Az Inter Miami bejelentette az uruguayi csatár, Luis Suárez érkezését. David Beckham tovább építi a Barcelona öregfiúkcsapatát, Lionel Messi, Jordi Alba és Sergio Busquets már eddig is a keret tagja volt. Lionel Messi különösen örülhet Suárez érkezésének, a két futballista jó barátságot ápol.

2023. 12. 23. 10:47
Luis Suárez és  Lionel Messi 2018
(FILES) Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) celebrates scoring his team's sixth goal with Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez during the Spanish league football match between FC Barcelona and SD Huesca at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 2, 2018. Uruguay's Luis Suarez will be reunited with his friend Lionel Messi for the 2024 MLS season after Inter Miami officially announced it had signed the 36-year-old attacker on December 22. (Photo by LLUIS GENE / AFP) Fotó: AFP/Lluis Gene Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új játékost jelentett be az Inter Miami, amelynek David Beckham a tulajdonosa. A klub argentin klasszisa, karácsonyi ajándékot kapott, jó barátja, az uruguayi Luis Suárez csatlakozik a rózsaszín mezes csapathoz. Suárez nem Lionel Messi egyetlen exbarcelonai csapattársa Miamiban, Jordi Alba és Sergio Busquets már eddig is az Inter keretének tagja volt. 

Luis Suárez Lionel Messi barátja Inter Miami
Luis Suárez Miamiban is jó barátja, Lionel Messi oldalán játszhat (Forrás: X/Inter Miami CF)

Maga a bejelentés már inkább csak megerősítése volt a korábban lapunkban is megjelent információnak. Suárez jó barátságot ápol Messivel, olyannyira, hogy amikor az argentin elhagyta a Barcelonát, a pénzügyi tényezők mellett az is a szakítás hátterében állt, ahogyan a katalánok egy évvel korábban elküldték Suárezt.

Suárez a maga módján bosszút állt, az Atlético Madridhoz igazolt, amellyel el is csente a spanyol bajnoki címet volt klubja orra elől.

Az uruguayi támadó két madridi év után hazatért nevelőegyesületéhez, a Nacionalhoz, majd a brazil Grémio futballistája is volt, onnan érkezik Miamiba.

Mikor játszik újra együtt Lionel Messi és Luis Suárez?

A 2024-es MLS-idényt február 21-én, a Real Salt Lake ellen kezdi meg az Inter Miami. Messi és Suárez azonban már korábban pályára léphet egymás oldalán.

A legelső alkalom január 19-én jöhet el, amikor az Inter a salvadori válogatott ellen vív felkészülési mérkőzést, ám ennél sokkal nagyobb figyelem övezi majd azt a találkozót, amikor február 1-jén klubja, a szaúdi al-Nasszr ellen lépnek pályára Messiék.

Borítókép: Lionel Messi és Luis Suárez jó barátok a közös barcelonai időszak óta (Fotó: AFP/Lluis Gene)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.