Egy világbajnok kálváriája: Raphaël Varane a Bayern Münchenbe menekülhet

Négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Real Madrid színeiben, 2018-ban pedig világbajnok volt a francia labdarúgó-válogatottal, de Raphaël Varane pályafutása harmincéves korára mélypontra érkezett. A gyengélkedő Manchester Unitedben sem alapember, így távozna. Volt klubja, a Real Madrid és Szaúd-Arábia is opció lehet neki, de a Bayern München is mentőövet dobna neki.

2023. 12. 27. 18:12
UEFA Champions League - Manchester United vs Bayern Munich
epa11025248 Raphael Varane (R) of Manchester United in action against Harry Kane of Bayern Munich during the UEFA Champions League group match between Manchester United and FC Bayern Munich, in Manchester, Britain, 12 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az idényben kevés játéklehetőséget kap Raphaël Varane, aki mindössze hat Premier League-meccsen volt a kezdőcsapat tagja a Manchester Unitedben. Olyan védők állnak sokszor előtte a sorban, mint Harry Maguire, Victor Lindelöf vagy Jonny Evans, amit a Daily Mail cikke szerint a francia védő megelégelt, és távozhat a januári átigazolási időszakban.

English Premier League - Liverpool vs Manchester United
Raphaël Varane távozhat a Manchester Unitedből. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Varane 2021 nyarán 40 millió euróért igazolt a Manchester Unitedbe a Real Madridtól, amelyben négyszer nyerte meg a BL-t. Eddig nem egy sikertörténet az angliai kalandja, noha előtte a világ egyik legjobb középső védőjének tartották. Még ma sem számít idősnek, és a hírek szerint januárban több lehetősége is lehet.

A Real és a Bayern is középhátvédet akar

Volt klubja, a Real Madrid például visszaszerezné, különösen azok után, hogy Carlo Ancelottinak egyetlen bevethető középső védője maradt , pedig hosszabb időre kidőlt a sorból.

Komoly érdeklődő a Bayern München is, amely januárban azért is keres középső védőt, mert a dél-koreai Kim Min Dzse az Ázsia Kupán szerepel majd a válogatottjával. A bajorok állítólag húszmillió eurót áldoznának Varane megszerzésére, és készek megtenni az első ajánlatukat a Manchesternek.

Szaúd-Arábia is csábítja Varane-t?

Varane előtt lehetőség még Szaúd-Arábia is, de a Real és a Bayern érdeklődése fényében meglepő lenne, ha ezt az utat választaná, bár például a francia válogatottban már lemondta a szereplését az év elején, így a jövő nyári Európa-bajnokság miatt nincs kényszerhelyzetben.

Borítókép: és Varane csapattársak lehetnének a Bayern Münchenben (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.