Szégyenteljes sorozatot szakított meg a Fehérvár a Puskás Akadémia ellen

A labdarúgó NB I 15. fordulójának második meccsén a Fehérvár a Puskás Akadémiát fogadta, amelyet már nagyon hosszú idő óta nem tudott legyőzni. Most a sorozat megszakadt, a Vidi kétgólos vezetésére a szünet után a felcsútiak jól reagáltak, de amikor magához tért a fehérvári csapat, akkor ismét két gólra tornászta vissza az előnyét, és 3-1-re győzött.

2023. 12. 02. 17:26
null
20231202 labdarúgás Fehérvár PAFC Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Domotor Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borzasztó sorozatot szeretett volna lezárni a Fehérvár: a legutóbbi kilenc Puskás Akadémia elleni mérkőzésén egyszer sem tudott nyerni. Hamar tett is ennek az érdekében, ugyanis a 6. percben Christensen parádésan cselezte le magát az alapvonalig, balról tökéletesen passzolt laposan középre, Kodró pedig 5 méterről a hálóba kotorta a labdát – 1-0. Negyedórával később egyenlíthetett volna a Puskás Akadémia, miután Katona Nagy Zsolt lábát találta el a tizenhatoson belül, ám Plsek gyatra tizenegyesét Tóth Balázs kivédte.

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Christensen nagyon élt, és ennek a 34. percben ismét meglett az eredménye: középen kapott indítást, hosszasan vezette a labdát a folyamatosan hátráló Gollára, majd a védő asszisztálása mellett 14 méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt – 2-0. Egyértelműen a fehérváriak uralták a meccset, ám a szünet után változott a kép, a felcsútiak ragadták kézbe az irányítást. Nagy Zsolt még kihagyott egy nagy helyzetet, ám az 57. percben már összejött a szépítés: távoli Levi-szabadrúgás után Stronatiról éppen Colley elé perdült a labda, aki az ötös vonaláról a kapuba vágta – 2-1. 

Nem sokkal később tökéletes kontrát vezetett a Vidi, Szabó Levente helyezett lövését azonban Markek hatalmas bravúrral védte, kisvártatva pedig Kodró közelről a jobb kapufát találta el, azaz kezdett magához térni a házigazda. Annyira, hogy a 75. percben Stronati a tizenhatoson belül feldöntötte Karamokót, a tizenegyesből Kodro ismét kettőre növelte az előnyt – 3-1. Érdekesség, hogy a 15. forduló első két meccsén ez volt az ötödik tizenegyes, ezekből négy gól született… A hátralévő időben az eredmény már nem változott, nyert a Fehérvár 3-1-re, és ezzel megszakította szégyenteljes sorozatát.

NB I, 15. forduló

Szombat

Kecskemét–MTK 1-2 (1-1), Kecskemét, 1824 néző, jv.: Rúsz. Gólszerzők: Horváth K. (46., 11-esből ), illetve Antonov (13., 60., mindkettő 11-esből )

Fehérvár FC–Puskás Akadémia 3-1 (2-0), Sóstói Stadion, 2172 néző, jv.: Bognár T. Gólszerzők: Kodró (6., 75., a második 11-esből), Christensen (34.), illetve Colley (57.)

Kisvárda–Debrecen 19.30 (M4 Sport+)

Vasárnap

Újpest–Paks 12.40 (M4 Sport)

Diósgyőr–Zalaegerszeg 15.15 (M4 Sport)

Ferencváros–Mezőkövesd 17.45 (M4 Sport)

Borítókép: A Fehérvár ezen a meccsen a Puskás Akadémia fölé nőtt (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.