A franciák az idegeinkkel játszottak a német–magyar Eb-meccsre hangolva

Ausztria az Európa-bajnokság favoritja ellen is bizonyította, nem a szerencse műve az eddigi szereplése, a szünetben vezetett egy góllal, de végül 33-28-ra kikapott Franciaországtól. Ez az eredmény kedvező nekünk, hiszen Franciaország a mieink elleni utolsó meccsétől függetlenül már csoportelső. A középdöntő harmadik fordulójának zárásaként Németország–Magyarország találkozó lesz Kölnben, a magyar válogatottnak győznie kell annak érdekében, hogy életben maradjon a reménye az elődöntőbe jutásra a kézilabda Eb-n.

2024. 01. 22. 19:33
MEM, Dika
Férfi kézilabda Eb - Franciaország-Ausztria Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztria hiába szerepelt jól már a csoportkörben is, és ütötte el a továbbjutástól Spanyolországot, mégis kudarcként éltük meg az ellene elszenvedett 30-29-es magyar vereséget. Az osztrákok ezután a házigazda németeket is legyőzhették volna, de az utolsó tíz percben nem tudtak gólt dobni, így eljátszották a négygólos előnyüket, 22-22-es döntetlen lett a vége.

REMILI, Nedim, franciaország, ausztria, németország, magyaország, kézilabda eb, középdöntő, továbbjutás
Constantin Möstl, az osztrákok kapusa a franciáknak is okozott nehéz perceket. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ausztria a Franciaország elleni mérkőzést is jól kezdte, 3-1-es vezetést szerzett. Utána a franciák megrázták magukat, fordítottak 15-12-re, de az első félidő hajrája megint az osztrákoké volt, s 16-15-ös előnnyel mehettek szünetre.

A második félidőben már fölénybe kerültek a franciák. Meg-meglódultak, elhúztak három góllal, aztán visszakapaszkodtak az osztrákok (22-19-ről 22-22, majd 26-23-ról 26-25), de a legvégén kijött a rutin, a hosszabb kispad. Harmadszorra már nem sikerült ez a mutatvány az osztrákoknak, a franciák kétszer is már négy góllal vezettek (30-26, majd 32-28), végül 33-28-ra nyertek.

 

A franciák már elődöntősök

Ez az eredmény mindenképpen kedvező a magyar válogatottnak. Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül ugyanis eldőlt, hogy Franciaország végez az I. csoport élén. Így bízhatunk benne, hogy a franciák nem feszülnek meg ellenünk a középdöntő zárásaként. Az is jó, hogy Izland végre összekapta magát, megverte Horvátországot, s remélhetőleg majd Ausztria ellen is odateszi magát.

Persze minden számolgatás alfája és ómegája, hogy a magyar válogatottnak le kell győznie Németországot.

 

Középdöntő, I. csoport, 3. forduló:

Izland–Horvátország 35-30
Franciaország–Ausztria 33-28
Magyarország–Németország kezdés 20.30.

Borítókép: A francia Dika Mem (középen) és az osztrák Michael Miskovez (jobbra) a férfikézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a Franciaország–Ausztria mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.