Ez ám a vállalás: Rosta Miklós apaként visszatért és játszik

Rosta Miklós vasárnap el-, de nem cserben hagyta a magyar kézilabda-válogatottat. Vasárnap hazautazott, hogy jelen legyen a kisfia születésénél. Ifjabb Rosta Miklós tudta, hogy az édesapjára másnak is szüksége van, gyorsan világra jött, és bizony az apjára ütött, hiszen több mint négy kilóval született. Rosta Miklós ezután visszarepült Kölnbe, mi több, ott van a keretben és játszik Németország ellen.

2024. 01. 22. 20:16
ROSTA Miklós
Köln, 2024. január 20. Rosta Miklós a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntõjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkõzés elõtt a kölni Lanxess Arénában 2024. január 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gyerek születésénél nincs szebb és magasztosabb dolog. Így tartja Chema Rodriguez, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya is, hiszen hazaengedte a válogatott beállóját, pedig Rosta Miklósra szükség van. Ám azzal talán ő sem számolt, hogy Rosta így sem hagyja ki a Németország elleni középdöntős mérkőzést!

Rosta Miklós, magyar kézilabda-válogatott, európa-bajnokság, megszületett, kisfia, Németország, magyarország
Rosta Miklós, a felesége, Viki és a kisfia, Miki. A család visszaengedte az apukát a kézilabda Eb-re, aki játszik Németország ellen

Legifjabb Rosta Miklós tudta, hogy az apukájára másnak, a csapatának – az egész országnak! – szüksége van, hiszen gyorsan világra jött. Mégpedig 4190 grammal, ami azt ígéri, szép szál legény válik majd belőle, a családi hagyományokat folytatva idővel akár ő is remek kézilabdázó lehet. Az örömhírt maga Rosta Miklós hozta nyilvánosságra a Facebook-oldalán:

„Kedves Család, Barátok, Kézilabda-kedvelők

Megérkezett legkisebb Rosta Miki, 4190 gramm, 52 cm

Anya, Baba jól van, mindenki szuper ügyes volt!

Köszönjük mindenkinek, aki gondolt ránk!

Még pár nap fókusz Kölnben, utána újra együtt.”

 

Szöllősi így is a keretben, Szita meggyógyult

Rosta Miklós nem csupán visszaérkezett Kölnbe, hanem érzelmileg feltöltődve vállalta is a mérkőzést. Már a bemelegítésnél láthattuk, hogy ott van a magyar válogatottban. 

Szita Zoltán betegség miatt kihagyta a horvátok ellen győztes mérkőzést, szerencsére jobban, ő is vállalja a játékot, ott van a meccskeretben, ahogy Bartucz László is, akinek az ujja rándult meg, viszont nem épült fel a sérüléséből, így Szöllősi Szabolcs először bekerült a keretbe.

 

Magyarországnak le kell győznie Németországot annak érdekében, hogy bejusson a legjobb négy közé a kézilabda Európa-bajnokságon. Az előző mérkőzésen Franciaország legyőzte Ausztriát, amivel már elődöntős.

Középdöntő, I. csoport, 3. forduló:

Izland–Horvátország 35-30
Franciaország–Ausztria 33-28
Magyarország–Németország kezdés 20.30.

Borítókép: Rosta Miklós ott van a magyar csapatban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.