Ilyen pokoli hangulat vár kézilabdázóinkra Kölnben ma a németek ellen + videó

Férfikézilabda-válogatottunk a németországi Eb-n ma 20.30-kor a házigazdák ellen játssza a harmadik középdöntős csoportmeccsét. A kölni Lanxess Arena több mint húszezer fős közönsége előtt pokoli hangulat vár a mieinkre.

2024. 01. 22. 8:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A müncheni csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott válogatottunk csütörtökön az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es vereséggel kezdte a kölni középdöntőt, szombaton viszont 29-26-re verte a horvátokat, ezzel teljesítette a célkitűzést, hiszen már biztosan a legjobb tíz között végez. Ma 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd szerdán 18 órától az olimpiai bajnok Franciaországgal találkozik. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak. Együttesünk jelenleg a második helyen áll a franciák mögött.

Ligetvári Patrik számára nem lesz újdonság a telt házas kölni Lanxess Arena, hiszen többször is pályára lépett már ott a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. Mint felidézte, ez az a csarnok, ahol bármi megtörténhet, mivel sokszor a legesélytelenebbnek tartott csapat nyerte meg a BL-t.

Kibédi Péter helyszíni videója:

– Ráadásul az Európa-bajnokságon is voltak olyan mérkőzések, amelyeken nem az előzetes számítások jöttek be, de ilyen a sport, és ezért jó a kézilabda, hiszen azt vesszük észre, hogy egyre több csapat felzárkózik a világelithez, és minden meccs egyre komolyabb – mondta el Ligetvári.

A német válogatottról azt mondta, a legnagyobb erőssége, hogy van két kiváló kapusa, akik közül az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, kétszeres BL-ezüstérmes Andreas Wolff a világ egyik legjobbja, nem véletlen, hogy a 2016-os kontinenstornán és a tavalyi világbajnokságon a mezőny legjobb kapusának választottak. Poszttársa, David Späth ifjúsági Európa-bajnok és junior világbajnok volt, utóbbi torna berlini döntőjében a németek éppen a magyar válogatottat győzték le 30-23-re tavaly júliusban.

Borítókép: Sokadszor lesz telt ház Kölnben (Forrás: X/Lanxess Arena)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.