Klopp elárulta, mennyi kihagyás várhat Szoboszlaira

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője az Arsenal elleni rangadót felvezető sajtótájékoztatóján beszélt a hétfőn megsérült Szoboszlai Dominik állapotáról. Mint kiderült, a magyar futballistára kényszerszünet vár.

2024. 01. 05. 11:50
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2024. január 2. Szoboszlai Dominik, a Liverpool (j) és Dan Burn, a Newcastle United játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. január elsejei mérkõzésén a liverpooli Anfield stadionban. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, 4-2-es sikerrel zárult a Liverpool hétfői, Newcastle elleni PL-mérkőzése, viszont nem lehetett maradéktalan az öröm az Anfielden, mivel megsérült a találkozón, a combhajlítóját fájlalta. Egy sérülés sosem jön jól, de most különösen rossz volt az időzítés, hiszen eddig is sokan hiányoztak Klopp csapatából, Mohamed Szalah és Wataru Endo pedig a válogatottbéli kötelezettségei miatt hagyta el a Liverpoolt.

Kloppnak Endo és Szoboszlai nélkül kell összeállítani a középpályát
Kloppnak Endo és Szoboszlai nélkül kell összeállítani a középpályát. Fotó: Adam Vaughan

A Vörösök vasárnap az Arsenal elleni derbin (17.30, tv: Spíler 1) mutatkoznak be az FA-kupában. Mint kiderült, Szoboszlai nélkül. Klopp elmondása szerint a magyar válogatott csapatkapitánya legalább két összecsapást kihagy, a vasárnapi mellett a Fulham elleni ligakupa-elődöntő első felvonásán, jövő szerdán sem lesz bevethető.

– Megerősíthetem, hogy izomsérülése van, a combhajlítójával vannak problémái. Optimista, nincsenek nagy fájdalmai, de kicsit várnunk kell azzal, hogy újra pályára lépjen. Szóval vasárnap és szerdán még biztosan nem játszik. Utána meglátjuk, hogy mi lesz a helyzet. Reménykedünk benne, hogy aztán visszatérhet, de semmi biztosat nem tudunk – fogalmazott a német vezetőedző.

 

Kloppnak új „bombázót” kell találnia

Szoboszlai kiválása azért is sajnálatos, mert a 23 éves középpályás eddig nagyban hozzájárult a Liverpool meneteléséhez az Angol Ligakupában. Szoboszlai a Leicester (3-1) és a West Ham United (5-1) ellen is bombagólt szerzett a sorozatban, szintén pénteki hír, hogy utóbbit a negyeddöntők legszebb találatának választották.

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik, a Liverpool (jobbra) és Dan Burn, a Newcastle United játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. január elsejei mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.