A csalódást keltő vereséget fölényes győzelem követte az Eb-n

Fölényes győzelmet aratott Nagy-Britannia válogatottja ellen, így szombaton az ötödik helyért szállhat harcba csapatunk az Eindhovenben zajló női vízilabda Európa-bajnokságon.

2024. 01. 11. 18:37
PARKES Rebecca
Eindhoven, 2024. január 11. Parkes Rebecca, a magyar (b2) és Rogers Katherine, az brit (b) válogatott játékosa a nõi vízilabda Európa-bajnokságon az 5-8. helyért játszott Nagy-Britannia - Magyarország mérkõzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 11-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olaszország ellen kedden elbukott negyeddöntővel elúszott az esély, hogy érmet, de ami még fontosabb, hogy olimpiai kvótát szerezzen az eindhoveni Európa-bajnokságon a női vízilabda-válogatott. Így csütörtökön, a hollandok elleni elődöntő helyett a britek és a helyosztó mérkőzések első szakasza következett. 

Nagy-Britannia nem számít vízilabda-nagyhatalomnak, a 2014-es budapesti torna óta először szerepel női csapatuk egy Európa-bajnokságon. Legutóbb éppen Magyarországon, közel tíz éve mérkőztünk meg velük, 16-5-re győztek a mieink.

 

Hasonló eredmény ezúttal sem jelentett volna meglepetést. Az első negyedben adta meg ehhez a kezdőlökést, aki a hét magyar gólból négyet magára vállalt. A briteknek ehhez képest csak egy-egy találatra futotta az első három felvonásban, a negyedikben kettőig jutottak. A mieink összesen huszonegy gólt szereztek, magabiztos győzelmet arattak.

Szombaton a Franciaország elleni mérkőzésen (17.30, tv: M4 Sport) dől el az ötödik hely sorsa, de fejben alighanem már a februári, dohai világbajnokságra készül a magyar válogatott, mivel Katarban lesz az utolsó lehetősége, hogy olimpiai kvótát szerezzen.

Női vízilabda Európa-bajnokság, az 5–8. helyért:
Nagy-Britannia–Magyarország 5-21 (1-7, 1-4, 1-4, 2-5)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi-Nagy 5, Szilágyi, Faragó, Tiba 3-3, Rybanská, Kuna 2-2, Vályi, Parkes, Mahieu 1-1

Borítókép: Rebecca Parkes (fekete sapkában) a Nagy-Britannia elleni mérkőzésen az eindhoveni Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.