Ten Hag már lezárná a témát, Dortmundban furcsállják a panaszait

Jadon Sancho szombaton gólpasszal ünnepelte meg a Borussia Dortmundhoz való visszatérését. Az angol szélsőt kölcsönadó Manchester United menedzserének, Erik ten Hagnak már elege van a Sancho-témából, Németországban pedig értetlenül állnak a holland edző szavai előtt.

2024. 01. 14. 16:42
Erik ten Hag és Jadon Sancho nem találták a közös hangot
Manchester United's English striker Jadon Sancho (R) speaks with Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag (L) during the English Premier League football match between Leeds United and Manchester United at Elland Road in Leeds, northern England on February 12, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Oli SCARFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásoknak megfelelően Jadon Sancho elhagyta a Manchester Unitedet, és az idény végéig a Borussia Dortmundot erősíti. Valóban erősíti, hiszen bár augusztus óta nem játszott, szombaton csereként beállva gólpasszt adott a sárga-feketék a Darmstadt otthonában 3-0-s győzelemmel végződött bajnoki mérkőzésén – ezzel megszakadt a Borussia hatmeccses nyeretlenségi sorozata.

A Németországba való visszatérésekor a mosoly is visszatért Jadon Sancho (jobbra) arcára
A Dortmundhoz való visszatérésekor a mosoly is visszatért Jadon Sancho (jobbra) arcára Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev

Sancho már a bemutatásakor is repesett az örömtől, a jól sikerült első mérkőzés pedig csak fokozta a boldogságát.

– Otthon érzem magam a visszatérésem első pillanatától kezdve. Örülök, hogy újra a pályán lehetek, és szeretnék ismét boldog lenni. Szeretnék segíteni, hogy a csapat visszakerüljön a top háromba és indulhasson a Bajnokok Ligájában – nyilatkozta a szélső a tabella jelenleg ötödik helyén álló Dortmundról.

Mint ismert, Sancho nem valamiféle sérülés miatt küzd meccshiánnyal, hanem előző edzőjével, Erik ten Haggal nem jött ki jól a Manchester Unitednél. Szeptemberben úgy megorroltak egymásra, hogy a holland menedzser még csak a keretbe sem nevezte többet az angol futballistát, nyilvános bocsánatkérést várt tőle. Mivel ez nem történt meg, nem volt más út, minthogy Sancho új csapatot keressen magának.

Ten Hag reméli, hogy a játékos távozása után végre nem kell többet erről beszélnie.

– Legyen már elég ebből a témából. Végig problémáink voltak egymással, és elmondhatjuk, hogy a Unitednél eddig eltöltött ideje nem sikertörténet. A legjobbakat kívánom neki a Dortmundnál, remélhetőleg sikereket ér el ott. Utána meglátjuk, hogyan tovább – fogalmazott az MU vezetőedzője.

 

Ten Hag vagy Sancho a probléma forrása?

Sanchót pedig tárt karokkal fogadták Dortmundban. Valójában nem is értik, hogy Ten Hagnak mi volt vele a baja.

– Jadonnak nincsenek fegyelmi problémái, nem is tudom, hogy ki mondogatta mindig ezt – mondta Hans-Joachim Watzke vezérigazgató. – Mindössze egy dologba lehet belekötni, olykor-olykor késve érkezik. A belső órája nem működik jól. Egy nagyon kedves srácról van szó, aki néha késik egy kicsit. Ezzel meg lehet birkózni. Nem az a lényeg, hogy mindig ott legyen időben, hanem, hogy mire képes a labdával.

Fotó: Erik ten Hag és Jadon Sancho nem találták a közös hangot (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.