A Liverpool fejjel verte vissza a Manchester City támadását

Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem játszhatott a Liverpool Burnley elleni meccsén szombaton a Premier League 24. fordulójában, de csapata nélküle is megérdemelt, 3-1-es győzelmet aratott. Jürgen Klopp együttesének sikerét különlegessé teszi a három fejes gól. A Liverpool visszavette a vezetést a bajnokságban az ugyancsak győzelmet arató Manchester City elől.

2024. 02. 10. 19:01
English Premier League - Liverpool vs Burnley
epa11142786 Juergen Klopp manager of Liverpool reacts after the English Premier League match between Liverpool and Burnley in Liverpool , Britain, 10 February 2024. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak Szoboszlai, hanem Alisson és Mohamed Szalah is hiányzott a Liverpool kezdőjéből, hogy csak a legnagyobb neveket említsük. Jürgen Klopp dolgát az egész idényben sérülések nehezítik, csapata ennek ellenére is állja a sarat. Ezúttal a Burnley sem tudott kifogni rajta, bár félidőben még 1-1 volt az állás.

English Premier League - Liverpool vs Burnley
Darwin Núnez fejelte a Liverpool egyik gólját. Fotó: EPA/Peter Powell

Végül azonban sima 3-1-es győzelmet aratott a Liverpool, amelynek mindhárom csatára, Diogo Jota, Luis Díaz és Darwin Núnez is betalált a meccsen. Ráadásul mindhárman fejjel. Ez azért is különleges, mert a meccs előtt mindössze két fejes gólja volt a csapatnak a bajnokságban – ebből az egyiket épp Szoboszlai szerezte a Chelsea ellen az újabb sérülése előtt.

 

Liverpool–Manchester City versenyfutás

Nagyon kellett a három pont a Liverpoolnak, mivel a Manchester City már korábban győzött ebben a fordulóban, s az Everton ellen Erling Haaland duplájával elért 2-0-s sikerével az élre ugrott. De nem sokáig élvezhette a kilátást Pep Guardiola csapata a Premier League első helyéről, mert a Liverpool rögvest visszaelőzött. Most két pont a Klopp-csapat előnye, de a Citynek eggyel kevesebb lejátszott meccse van.

Kerkez Milos csapata, a Bournemouth 3-1-re alulmaradt a Fulham otthonában. A magyar válogatott védőt a szünetben cserélték be, ekkor az ellenfél már 2-0-ra vezetett.

Borítókép: Jürgen Klopp újabb győzelemnek örülhetett (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.