Szingapúri boldogság magyar közreműködéssel a vízilabda-vb-n

A várakozásoknak megfelelően a magyar női vízilabda-válogatott második világbajnoki csoportmeccsén Szingapúrt még nagyobb különbséggel győzte le, mint az elsőben Új-Zélandot. A 39-2-es sikerrel lezárult a ráhangolás, Rybanska és Gurisatti volt két legeredményesebb játékosunk hat-hat góllal. Mostantól már csupa kőkemény csata vár a magyarokra, csütörtökön Ausztrália ellen a csoport első helye lesz a tét. A férfiak szerdán Olaszország ellen folytatják.

2024. 02. 06. 12:35
Keszthelyi Rita, Garda Krisztina
Fotó: MVLSZ/Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés 19. percében, 21-0-s állásnál jött el a nagy pillanat: Yap – ismerjük el – szép pattintott lövéssel vette be Neszmély Boglárka kapuját. Nem csak Yap örült, tombolt a teljes szingapúri kispad... Ezzel, csakúgy, mint az első fordulóban, amikor Ausztráliától 32-1-re kapott ki, Szingapúr megszerezte a becsületgólját. Sőt, később Yap dobott még egyet, így a magyar válogatott végeredményben 39-2-re győzött. Tehát többet lőttünk és többet is kaptunk Szingapúr ellen, mint Ausztrália. Ugyanezt mondhatjuk el a másik közvetett összevetésben: mi 19-8-ra, Ausztrália 13-6-re verte Új-Zélandot.

RYBANSKA Natasa, magyar vízilabda-válogatott, Magyarország, Szingapúr, vízilabda-vb
Natasa Rybanska hat gólt dobott Szingapúr ellen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Mihók Attila csapata ezzel túl van a kötelezőn, Új-Zéland után Szingapúrt is magabiztosan megverte. Szakmailag nincs értelme értékelni a találkozót, mégis van hozadéka, hiszen minden magyar gólt szerzett, s a meccs több játékosnak meghozhatta az önbizalmát.

 

Rybanska remélhetőleg visszatalál a régi útra

például mind a hat lövéséből betalált, s Gurisatti Gréta mellett a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt. Ez azért is fontos, mert a honosított szlovákiai vízilabdázó másfél éve, a hazai rendezésű világbajnokságon kulcsjátékossá emelkedett, fontos szerepe volt az ezüstérem megszerzésében, utána műtéten esett át, s nehezen szerzi vissza a régi formáját.

Ausztrália ellen kezdődik igazából a vb

Csütörtökön Ausztrália lesz az ellenfél, a tét pedig az első hely a C csoportban. Nehéz lenne megjósolni, hogy később melyik ág lesz a könnyebb, de a győzelem nem csak a statisztikát, a lelkeket is feldobja.

– Nehéz értékelni a meccset, inkább egy edzésnek fogtuk fel, és a legfontosabb az volt, hogy tudjuk kontrollálni saját magunkat. Szerettük volna, hogy azzal, hogy az ellenfél jóval kisebb ellenállást fejt ki, mint azt megszoktuk, ne őrület legyen a mérkőzésen, hanem egy értelmezhető játékrendszer maradjon meg. Ez tulajdonképpen így volt, a harmadik negyedben még egy kis extrát is tudtunk gyakorolni, várjuk Ausztráliát – értékelte a meccset Mihók Attila társ szövetségi kapitány, maga is kijelentve, csütörtökön Ausztrália ellen kezdődik meg érdemben a világbajnokság.

Vízilabda-vb, nők, C csoport, 2. forduló:
Magyarország–Szingapúr 39-2 (11-0, 7-0, 11-2, 10-0)
Magyar gólszerzők: Gurisatti, Rybanska 6-6, Keszthelyi, Szilágyi, Kuna 5-5, Parkes, Faragó, Horváth 3-3, Garda, Leimeter, Máté 1-1.

Ausztrália–Új-Zéland 13-6

Borítókép: Kuncognak a magyar lányok a kispadon. Ez bizony ilyen meccs volt (Fotó: MVLSZ/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.