Rárontottak, szétszedték az Újpest korábbi légiósát Karlsruhéban + videó

A grúz labdarúgó-válogatott története során először kijutott az Európa-bajnokságra, és ebben komoly szerepelt vállalt a Magyarországon a Mezőkövesd, a Fehérvár és az Újpest csapatában is megfordult Budu Zivzivadze. A 30 éves grúz csatár jelenleg a Bundesliga 2-ben a Karlsruhe együttesét erősíti, és előkerült egy videó, amelyen láthatjuk, hogy a csapattársai nem akármilyen fogadtatást rendeztek a számára.

2024. 03. 30. 6:10
Budu Zivzivadze a Luxemburg elleni meccsen
Budu Zivzivadze a Luxemburg elleni meccsen Fotó: EPA/TAMUNA KULUMBEGASHVILI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budu Zivzivadze szép éveket töltött Magyarországon 2019 és 2023 között. A Mezőkövesd csapatában 32 meccsen nyolc gólt szerzett, Fehérváron 53/12, Újpesten pedig még parádésabb, 12/11 lett a mutatója. Jelenleg Németországban a másodosztályú Karlsruhe vezetősége és szurkolótábora is elégedett lehet vele, itt 35 meccsen 11 gólt szerzett. A 2023/24-es bajnokságban 24 mérkőzésen tízet.

ZIVZIVADZE, Budu
Budu Zivzivadze az Újpest színeiben örül az egyik góljának. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A grúz válogatottban 25 mérkőzésen kilencszer talált be, és a legutóbbi két gólja nagyon fontos: a grúzok az első Eb-pótselejtezős meccsükön ezekkel győzték le otthon 2-0-ra a luxemburgiakat. A második, immár az Eb-részvételért zajló találkozón, ugyancsak Tbilisziben 0-0-ra végeztek az esélyesebb görögök ellen, de a tizenegyespárbajt 4-2-re megnyerték – Zivzivadze nem lőhetett, mert a 72. percben lecserélték –, így történetük során először kijutottak az Európa-bajnokságra.

Budu Zivzivadze király lett

Amikor pedig  Zivzivadze visszatért a Karlsruhe csapatához, ilyen fogadtatásban részesült, nemcsak grúz zászlók kerültek elő, még egy korona is akadt, amit a csatár fejére nyomtak:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.