Fiola Attila Rossiról: Nem keresett, de nem is foglalkozom ezzel

Még március 16-án a labdarúgó NB I 25. fordulójában a Fehérvár idegenben 1-0-ra legyőzte a Kecskemétet, és a találkozó 55. percben a Vidiben csereként pályára lépett Fiola Attila, aki sérüléséből felépülve több mint öt hónap után kapott ismét játéklehetőséget. A 26. forduló nyitómérkőzésén tegnap a Fehérvár 0-0-ra végzett a Puskás Akadémia otthonában, ezen a találkozón Fiola már végig pályán volt.

2024. 03. 30. 6:45
FIOLA Attila
Budapest, 2021. június 19. A gólszerzõ Fiola Attila a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország–Franciaország mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia–Fehérvár találkozó után az M1-nek nyilatkozott aki legutóbb október 8-án volt kezdő, és sérülései után két hete tért vissza.

– Ez a hosszú időszak megviseli az embert, nem vagyok még topállapotban. Ez volt az első kilencven perc, amit végigjátszottam, a végén már kapkodtam a levegőt. Minden játékos játszani szeretne, nem a lelátóról nézni a csapatát. Sajnos a pályafutásom során három-négy év kimaradt a sérülések miatt, egy ilyen hosszabb kihagyás fejben nagyon megviseli az embert, próbálom visszaépíteni magam – mondta a rutinos játékos.

Az M1 riportere arról is kérdezte a 34 éves, 56-szoros válogatott védőt, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitány a kecskeméti visszatérése óta felhívta-e – ha már az ugyancsak sérüléséből visszatért Nagy Zsolt estében ezt rögtön megtette, mi több, a Puskás Akadémia védőjét be is hívta a nemzeti csapatba, s ő kedden gólt is szerzett Koszovó ellen.

 Fiola Attila feszült lett, amikor a válogatottság került szóba

– Nem keresett, de nem is foglalkozom ezzel – mondta érezhetően feszülten Fiola Attila. Aki arra a kérdésre, hogy az Eb előtt képes lehet-e olyan formába lendülni, hogy visszakerüljön a válogatott keretébe, még tömörebben válaszolt:

– Meglátjuk – jegyezte meg, és ezen a ponton vége is lett az interjúnak.

Fiola Attila feszültségét természetesen megérthetjük. 2021. június 19-én az előző Eb csoportkörében az akkor vb-címvédő francia válogatott ellen 1-1-re végződött találkozón a Puskás Arénában ő szerezte válogatottunk gólját, és az egész ország ünnepelte. Legutóbb 2023. október 17-én a litvánok elleni Eb-selejtezőn (2-2), Kaunasban szerepelt a válogatottban. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.