Pool? Bayern? MU? Zidane visszatér, de csak két és fél állás érdekli

A napokban maga Zinedine Zidane vallotta be, hogy hamarosan újra munkát vállal, de hogy melyik csapatnál, azt egyelőre nem árulta el. Egykori csapattársa, Thomas Gravesen szerint azonban Zidane csak kevés klub állásajánlatára mondana igent.

2024. 03. 01. 13:39
Legends Match in Lens of France
LENS, FRANCE - OCTOBER 31: Zinedine Zidane is seen during the legends match against the legends of RC Lens at Stade Bollaert-Delelis in Lens, France on October 31, 2023. Ibrahim Ezzat / Anadolu (Photo by Ibrahim Ezzat / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyáron több topcsapattól is távozik a vezetőedző, így a Liverpool, a Bayern München és a Barcelona kispadja is megürül, miután Jürgen Klopp, Thomas Tuchel, illetve Xavi is továbbáll. Még egyik klub sem találta meg a megfelelő utódot, és bár az angoloknál és a németeknél is Xabi Alonso a fő kiszemelt, a spanyol edző csak egy helyet választhat magának, ami akár jelenlegi csapata, a Bayer Leverkusen is lehet. Így a kluboknak több lehetőséget is meg kell vizsgálniuk, és mint ilyet, a nemzetközi sajtó Zinedine Zidane nevét is bedobta opcióként.

Nottingham Forest v Manchester United - Emirates FA Cup Fifth Round Úgy tűnik, Zidane nem pályázik Erik ten Hag helyére
Úgy tűnik, Zidane nem pályázik Erik ten Hag helyére Fotó: AFP/NurPhoto

A francia tréner 2021 nyarán hagyta el a Real Madridot, azóta nem vállalt új állást, de a napokban úgy nyilatkozott, hogy hamarosan újra dolgozni kezd. Ezek után a Bayern Münchennel és a Liverpoollal is összeboronálták őt, valamint a Manchester Uniteddel is, mondván, a Vörös Ördögök nem az elvárásoknak megfelelően teljesítenek, emiatt Erik ten Hag alatt remeg a kispad.

 

Zidane álomállásai

De Zidane egykori madridi csapattársa, Thomas Gravesen szerint mindez csupán képzelgés, mert az egykori középpályást a felsorolt klubok egyike sem érdekli. – Két éve beszéltem Zidane-nal Madridban. Azt mondta, hogy csak két és fél állásajánlat lenne, amire igent mondana, ha a Marseille, a Real Madrid hívná, esetleg francia szövetségi kapitány lehetne – fedte fel a visszavonult dán játékos. – Hogy a Unitedhez elmenne-e? Óriási összeget kellene a rendelkezésére bocsátaniuk, hogy egy új csapatot építsen. Mert nagyon nehéz lenne bármit is elérni Erik ten Hag játékoskeretével. Persze ha a magfelelő edző a megfelelő időben csatlakozna a klubhoz, akkor változhatna a helyzet – vélekedett Gravesen.

Az edzőként háromszoros BL-győztes Zidane „álomállásai” közül először az Olympique Marseille kispadja ürül meg, június végén jár le ugyanis a 2024 februárjában kinevezett Jean-Louis Gasset szerződése. Carlo Ancelotti a közelmúltban hosszabbított a Real Madriddal, és az olasz mesterhez hasonlóan a francia válogatott szövetségi kapitányának, Didier Deschamps-nak is 2026 nyaráig szól a kontraktusa, így Zidane-nak még várnia kellene, hogy megürüljenek a kívánt pozíciók.

 

Borítókép: Zinedine Zidane (Fotó: AFP/Anadolu/Ibrahim Ezzat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.