Kettőből kettő: Verstappené a pole Dzsiddában is

Max Verstappen simán megnyerte a Formula–1-es szaúdi versenyhétvége időmérő edzését, így ő rajtol az élről a szombati futamon. Charles Leclerc végzett a második helyen a pénteki kvalifikáción, Sergio Pérez lett a harmadik.

2024. 03. 08. 19:20
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen drives onto the pit lane during the qualifying session of the Saudi Arabian Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 8, 2024. (Photo by Giuseppe CACACE / POOL / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Sainz (Ferrari) nélkül zajlott le a szaúdi versenyhétvége pénteki napja. Mint ahogy arról beszámoltunk, a spanyol versenyző vakbélgyulladása miatt kórházba került, és ma sikeres műtéten esett át.

Oliver Bearman helyettesíti Carlos Sainzt a hétvégén
Oliver Bearman helyettesíti Carlos Sainzt a hétvégén (Fotó: AFP/POOL/Giuseppe CACACE)

Sainz ülését a hétvége további részére Oliver Bearman vette át. A 18 éves brit a Formula–2-es pole pozícióját adta fel azért, hogy bemutatkozhasson az elitkategóriában. Egy tizedik hellyel nyitott a harmadik szabadedzésen, hét tizeddel maradt el a második helyen végzett csapattársától, Charles Leclerc-től. Kezdetnek egyáltalán nem rossz.

A pénteki tréningen Max Verstappen (Red Bull) volt a leggyorsabb, majd az időmérő első szakaszában is elfoglalta az első pozíciót. Az Aston Martin villogott, Lance Stroll a második, Fernando Alonso az ötödik helyen jutott tovább. Valtteri Bottasnak (Kick Sauber), Esteban Oconnak, Pierre Gaslynak (mindkettő Alpine), Logan Sargeantnek (Williams) és Csou Kuan-jünek (Kick Sauber) ez nem jött össze, ez az ötös búcsúzott az első körben. Utóbbi még csak mért kört sem teljesített, mert a harmadik szabadedzés végén összetörte a Saubert, a szerelők az első szakasz alatt végig azon voltak, hogy helyrepofozzák az autót. Megtették, egy hajszálon múlt, hogy Csou nem ért időben körbe.

A Q2-ben Nico Hülkenberg (Haas) járt pórul, tizenegy perccel a szakasz vége előtt bemondta az unalmast az autója, így tizenötödik lett. Verstappen ekkor sem talált legyőzőre, míg Hülkenberg mellett Bearman, Alexander Albon (Williams), Kevin Magnussen (Haas) és Daniel Ricciardo (RB) esett ki.

Verstappen a Q3 elején pályacsúccsal az élre állt, az űridejét aztán senki sem tudta megközelíteni. Három tizedes lemaradásával Leclerc járt hozzá a legközelebb, Sergio Pérezé lesz a harmadik rajtpozíció a szombaton 18 órakor kezdődő Szaúdi Nagydíjon.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

2. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

3. sor:
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
Lando Norris (brit, McLaren)

4. sor:
George Russell (brit, Mercedes)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

5. sor:
Cunoda Juki (japán, RB F1 Team)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

6. sor:
Oliver Bearman (brit, Ferrari)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

7. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB F1 Team)

8. sor:
Nico Hülkenberg (német, Haas)
Valtteri Bottas (finn, Sauber)

9. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Pierre Gasly (francia, Alpine)

10. sor:
Logan Sargeant (amerikai, Williams)
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: AFP/POOL/Giusepppe Cacace)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.