Wolff tárt karokkal várja Verstappent a Mercedeshez

Christian Horner zaklatási ügye a vártnál nagyobb vihart kavart a Formula–1-ben. Nemcsak a csapatfőnök, hanem a Red Bull más fontos személyiségeinek, köztük a háromszoros világbajnok Max Verstappen távozásáról is pletykák keltek szárnyra emiatt. A Mercedest irányító Toto Wolffnak viszont a kezére játszhat a káosz, mert az idény végén a Ferrarihoz továbbálló Lewis Hamilton helyén szívesen látná Verstappent.

2024. 03. 11. 16:24
VERSTAPPEN, Max
Dzsidda, 2024. március 9. A gyõztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának eredményhirdetésén a dzsiddai utcai versenypályán 2024. március 9-én. MTI/AP/Darko Bandic Fotó: Darko Bandic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rendkívül boldog lennék, ha Max nálunk versenyezne. De először ki kell kupálnunk az autónkat, tartozunk annyival a pilótáinknak, George-nak és Lewisnak, hogy jobb autót teszünk alájuk, mielőtt még a jövő évről kezdenénk álmodozni.

Christian Horner botránya Max Verstappen jövőjére is hatással lehet
Christian Horner botránya jövőjére is hatással lehet Fotó: MTI/AP/Darko Bandic

Toto Wolff számára tehát világos, hogy kinek kellene váltania az év végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamiltont a Mercedesnél. A csapatfőnök szerint a döntés Max Verstappen (Red Bull) kezében van, hiszen nincs olyan istálló, amely ne hozná le a csillagokat az égről az ő kedvéért. Persze azzal Wolff is tisztában van, hogy nem lesz könnyű a holland pilótát magukhoz csábítani, mivel 2028 végén jár le a Red Bull-lal aláírt szerződése, arról nem is beszélve, hogy már harmadik éve olyan autót épített neki a csapata, amivel képes tönkreverni a mezőnyt.

 

Ezzel nyerheti meg magának Verstappent a Mercedes

Ezek alapján lehetetlen küldetésnek tűnhet Verstappen megszerzése, ugyanakkor a németek kezére játszhat Christian Horner botránya. Mint ismert, a Red Bull vizsgálatot indított a csapatfőnök ellen, mivel egy női alkalmazott panaszt tett rá, hogy szexuális tartalmú üzeneteket küldött neki. Hornert a Bahreini Nagydíj előtt felmentették a vád alól, megtarthatta az állását, az ügy mégis egyre tovább és tovább bonyolódik. Először Max Verstappen apja, Jos utalt arra, hogy Hornernek távoznia kellene, ami feszültséget szült, majd az alakulat tanácsadójával, Helmut Markóval ült le tárgyalni a Red Bull, mivel állítólag információt szivárogtatott ki.

Marko azonban marad, és ez Verstappen jövője szempontjából sokat számít: – Nagyon fontos, hogy a csapat tagja maradjon. Ahogy természetesen mindenki más is, mert ez csapatmunka. A kulcsembereket mindenképp együtt kell tartani, mert ha a csapat egyik pillére kiesne, és ezt már a többieknek is elmondtam, az kellemetlen helyzetbe hozna engem – jelentette ki Verstappen.

 

 

Horner nem állna Verstappen útjába

Világbajnoka Markóhoz tett hűségesküje után Horner is megszólalt, és elmondta, ha úgy adódik, könnyedén találnak más pilótát Verstappen helyére.

– Egy ember sem nagyobb a csapatnál. Fenomenális autónk van, és az egyik ülés szabad lesz jövőre (Sergio Pérez szerződése az év végén jár le – a szerk.). Könnyen találnánk tizenhat pilótát, aki mindent megadna érte, hogy az övé legyen. 

Ugyanazok a célok vezérelnek mindannyiunkat, vagyis hogy a csapat jól teljesítsen, és a csapatérdek mindenki felett áll. Ha nem békében dolgozunk, akkor nem lehetséges olyan eredményeket elérni, mint amiket sikerült, és ha valaki nem szeretne a csapat tagja lenni, akkor nem kényszerítjük rá, hogy maradjon. Akik itt dolgoznak, azért vannak itt, mert itt akarnak lenni, és szenvedélyesen szeretik a munkájukat. A szenvedély a kimagasló eredményeink kulcsa – húzta alá a Red Bull csapatfőnöke.

 

„Szerenáddal” készül Hornernek a U2?

Ám a legújabb híradások szerint még az is elképzelhető, hogy nem Verstappen és Marko hagyja el az energiaitalosokat, hanem Horner. Ő a vizsgálat befejeztét követően biztonságban érezhette magát, hiszen a Red Bull thai többségi tulajdonosának, Csalerm Juvidjának támogatását élvezte, de az F1-insider.com arról számolt be, hogy a tulajdonos már elgondolkodott azon, hogy Marko tanácsát követve menessze Hornert, aki az értesülések szerint már a jövő heti Ausztrál Nagydíjon sem lesz ott. A német portál azt írja, Juvidja azért dönthet mégis Horner kirúgása mellett, mert az Egyesült Államokban különösen nagy volt a visszhangja a csapatfőnök ügyének, márpedig különösen fontos piacról van szó. 

A legelvetemültebb pletykák szerint pedig Horner ellen van a U2 is, és a rockzenekar egy dallal készül előrukkolni a botrányról, mivel a Hornert megvádoló és azóta felfüggesztett nő testvére a gitáros, vagyis The Edge veje – ily módon pedig nem szeretne a figyelem középpontjába kerülni a Red Bull.

Borítókép: A sikerhalmozó Max Verstappent más csapatok is szívesen látnák (Fotó: MTI/AP/Darko Bandic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.