A futballisták egy perc után elhagyták a pályát, így dőlt el a trófea sorsa + videó

Furcsa dolgok történtek a pályán a Török Szuperkupában vasárnap este. Úgy nyerte meg a döntőt a Galatasaray, hogy a Fenerbahce labdarúgói egy perc után levonultak a gyepről, a későbbi győztes pedig jobb híján a saját tartalékcsapata ellen játszott.

2024. 04. 08. 10:49
Ehhez hasonló döntőt még nemigen rendeztek
Ehhez hasonló döntőt még nemigen rendeztek Fotó: AFP/Anadolu/Serhat Cagdas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március közepén hatalmas botrány rázta meg a török futballt. A Fenerbahce a Trabzonspornál vendégeskedett a bajnokságban, 3-2-re nyert, majd a Fener játékosai a pályán kezdtek ünnepelni a győzelmüket, a feldühödött hazai szurkolók ezért rátámadtak a futballistákra, akik nem hagyták magukat, ebből pedig tömegverekedés alakult ki.

A Trabzonspor hat zárt kapus mérkőzést és hárommillió lírás (35 millió forint) büntetést kapott a szurkolói rendbontásért, de a Fenerbahce vezetősége szerint ez enyhe ítélet volt, úgy látják, a török bajnokságban nem egyenlőek a feltételek az egyes csapatok számára, és Ali Kocot klubelnök kilátásba helyezte, hogy visszalépteti a Fenert, amely végül inkább egy alacsonyabb ligában köthetne ki. Ebből egyelőre semmi sem lett, az idény végéig az élvonalban folytatja az aranyéremre is esélyes Fenerbahce, majd a nyáron döntenek a jövőről.

Nyugalom azonban nem honol a klub háza táján. Ez a Török Szuperkupa vasárnapi döntőjén is megmutatkozott, amelyre a Fenerbahce a klubot ért igazságtalanságok ellen való tiltakozásul az U19-es csapatával állt ki. Mint arról az Origó beszámolt, a Galatasaray már az első támadásból vezetést szerzett, ezek után Ismail Kartal vezetőedző lehívta a Fener játékosait a pályáról, és már nem folytatódott a meccs, így mindössze egypercnyi játék után a Galatáé lett a trófea.

A teljes mérkőzés összefoglalója (a levonulással és ünnepléssel együtt) mindössze öt perc hosszú:

És hogy a kilátogató nézősereg ne maradjon futball nélkül, a Galatasaray kárpótlásul a tartalékcsapatával csapott össze.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.