Megint a svédek, és két további ellenfél – sorsoltak a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra!

Csütörtökön elkészítették az idei, magyar–osztrák–svájci közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztásait. Az olimpiai részvételét a múlt hétvégén bebiztosító magyar válogatott Svédországgal, Észak-Macedóniával és Törökországgal került egy négyesbe.

2024. 04. 18. 21:02
Magyar–svéd összecsapás lesz az Eb-n is. Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzeti csapatunk a második kalapból várta a bécsi sorsolást, így az már előzetesen tudható volt, hogy az első kalapból biztosan nem Montenegrót, illetve az olimpiai és világbajnoki címvédő Franciaországot kapja Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese.

IMG_9448
Válogatottunk legutóbb legyőzte Svédországot. Fotó: Csudai Sándor

 

Megint a svédek

A sorsoláson közreműködött a válogatott és a Győri Audi ETO jobbszélsője, is. Mint kiderült, Magyarország a tavalyi világbajnokság középdöntője (22-26) és a múlt heti debreceni olimpiai selejtezőtorna (28-25) után a kontinenstornán ismét találkozhat a svéd gárdával. A harmadik kalapból az észak-macedón, a negyedikből a török csapat került az A csoportba.

 

„Rosszabb sorsolást is kaphattunk volna”

 

– A svéd csapat a franciával együtt kiemelkedik az A-B-C ágról, de a továbbjutásra jó esélyt látok, és a svédekről is jó és friss emlékeink vannak, de ellenük a napi forma dönthet majd – mondta el Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a hazai szövetség honlapjának. – A B csoport nagyon kiegyensúlyozott, bárki továbbjuthat, míg a franciák mellett a C csoportból a spanyolok, esetleg a lengyelek számítanak esélyesnek a középdöntőbe jutásra. Rosszabb sorsolást is kaphattunk volna, a célunk első körben természetesen a továbbjutás a középdöntőbe. A másik ágra eggyel több, öt olimpiai résztvevő jutott, ott is biztosan nagy harc lesz a legjobb helyekért és az elődöntőért.

 

Ez lesz az első 24 csapatos kontinenstorna

A női szakág történetének első 24 csapatos Európa-bajnoksága november 28-tól december 15-ig tart. A csoportmérkőzéseknek Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne. A csoportok első két helyezettje jut be a középdöntőbe, ahonnan két-két csapat az elődöntőben, a harmadik helyezettek pedig az ötödik helyért folytathatják.

A női Európa-bajnokság csoportjai
A csoport (Debrecen)
Svédország, MAGYARORSZÁG, Észak-Macedónia, Törökország
B csoport (Debrecen)
Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország
C csoport (Bázel)
Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália
D csoport (Bázel)
Dánia, Svájc, Horvátország, Feröer-szigetek
E csoport (Innsbruck)
Norvégia, Ausztria, Szlovénia, Szlovákia
F csoport (Innsbruck)
Hollandia, Németország, Izland, Ukrajna

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.