Ronnie O’Sullivan összeütközött ellenfelével, aki régi sebeket hordoz

Hétfőn befejeződnek az utolsó nyolcaddöntők is a sheffieldi sznúker-világbajnokságon. A hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivan 10-6-ra vezet a walesi Ryan Day ellen, akivel a meccs korai szakaszában összeütközött az asztalnál. Day a meccs kapcsán elismerte, hogy a mai napig fáj neki az O’Sullivan elleni 2006-os vb-n elszenvedett vereség.

2024. 04. 29. 9:30
Ronnie O’Sullivan Ryan Day sznúker világbajnokság Crucible
Ryan Day egyelőre Ronnie O’Sullivan hátát nézi Fotó: World Snooker Tour
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronnie O’Sullivan és Ryan Day másodszor játszanak egymás ellen a sznúker-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az első alkalomnak már tizennyolc éve, ám Day a Rakéta elleni újabb mérkőzés előtt bevallotta: a mai napig fáj neki a 2006-ban elszenvedett vereség. Akkor az utolsó szakasz előtt Ryan Day vezetett 9-7-re, most viszont Ronnie O’Sullivan 10-6-os előnyről várja a tizenhárom nyert frémig tartó meccs hétfő délutáni lezárását.

Sznúker-vb, Ronnie O'Sullivan, jackson page, első forduló, Crucible
Ronnie O’Sullivan a sznúker-világbajnokság első fordulójában egy másik walesi játékos, Jackson Page ellen nyert (Fotó: Reuters/Cody Froggatt)

– Ez a hely sok szép emléket és fájdalmas sebeket is ad. Az a meccs mindenképp egy seb, nem fizikai heg a bőrön, hanem az elmén, mélyen hagyott seb – mondta Ryan Day, aki azt is fel tudta idézni tizennyolc év távlatából, hogy szerinte melyik elhibázott lökésen fordult meg az a találkozó.

Ronnie O’Sullivan váratlan problémája

Ezúttal Day az, akinek fordításra lenne szüksége, eddig egyszer sem vezetett a mérkőzésen. O’Sullivan 10-4-re ellépett, de Day a vasárnapi utolsó két frém megnyerésével apró reménysugarat még megőrzött magának a hétfő délutáni folytatásra.

Day felzárkózásában az is szerepet játszhatott, hogy O’Sullivannek gondja akadt a dákójával, bréképítés közben, az asztalnál csiszolt rajta kicsit.

 

Ronnie O’Sullivan és Ryan Day ütközése

Nem ez volt az egyetlen szokatlan jelenet a mérkőzésen, korábban a két játékos összeütközött az asztalnál.

Az eset véletlennek tűnt, bár O’Sullivannel előfordult már, hogy egyértelműen kereste a hasonló ütközés lehetőségét, néhány évvel korábban Ali Carterrel találkozott így, akivel közismerten nincsenek jóban.

 

Biztosan brit világbajnok lesz

Négy játékos már bejutott a sznúker-világbajnokság negyeddöntőjébe, a legjobb nyolc mezőnye hétfőn lesz teljes. Az azonban már most biztos, hogy brit világbajnok lesz, miután a tavalyi elődöntős Sze Csia-huj egy drámai győzelem után idén a második találkozóját már elveszítette.

Sznúker-világbajnokság, nyolcaddöntők

David Gilbert (angol, 31.)–Robert Milkins (angol, 16.) 13-4
Stephen Maguire (skót, 28.)–Shaun Murphy (angol, 8.) 13-9
Judd Trump (angol, 3.)–Tom Ford (angol, 14.) 13-7
Jak Jones (walesi, 44.)–Sze Csia-huj (kínai, 23.) 13-9

Hétfőn fejezik be
Kyren Wilson (angol, 12.)–Joe O’Connor (angol, 30.) 10-6
Mark Allen (északír, 4.)–John Higgins (skót, 13.) 9-7
Stuart Bingham (angol, 29.)–Jack Lisowski (angol, 17.) 9-7
Ronnie O’Sullivan (angol, 2.)–Ryan Day (walesi, 18.) 10-6

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.