Pérez megszorongatta Verstappent Japánban

Zsinórban harmadszor is Max Verstappené lett a pole pozíció Suzukában, miután a szombati időmérőn egy hajszállal megelőzte csapattársát, Sergio Pérezt. A két Red Bull mögött Lando Norris indul a harmadik helyről a vasárnapi Japán Nagydíjon.

2024. 04. 06. 9:15
Max Verstappen zsinórban harmadszor rajtolhat az élről Suzukában
Max Verstappen zsinórban harmadszor rajtolhat az élről Suzukában Fotó: AFP/Yuichi YAMAZAKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy Melbourne-ben műszaki hiba miatt szinte azonnal fel kellett adnia a futamot , (Red Bull) a Formula–1-es japán versenyhétvége első szabadedzésén visszatért az élre, két-két tizedet adott csapattársának, Sergio Péreznek és az Ausztráliában győztes Carlos Sainznak (Ferrari). A második tréning aztán meglehetősen furcsára sikerült: mindössze a pilóták fele teljesített mért kört a vizes pályán, közülük Oscar Piastri (McLaren) volt a leggyorsabb. Szombatra viszont már nem jutott eső, a harmadik edzést Verstappen nyerte Pérez és George Russell (Mercedes) előtt.

Csapadék híján az időmérő első szakasza nem tartogatott sok meglepetést. Verstappen az első helyen jutott tovább, míg az öt topcsapat leggyengébb láncszeme, Lance Stroll (Aston Martin) azonnal kiesett – Pierre Gasly (Alpine), Kevin Magnussen (Haas), Logan Sargeant (Williams) és Csou Kuan-jü (Kick Sauber) társaságában. A Q2-ben pedig Verstappen győzelme mellett Daniel Ricciardo (RB), Nico Hülkenberg (Haas), Valtteri Bottas (Kick Sauber), Alexander Albon (Williams), illetve Esteban Ocon (Alpine) búcsúzott.

A háromszoros világbajnok Verstappen a harmadik szakaszban is azonnal az élre állt, és már nem engedte ki a kezéből a pole pozíciót, ezzel zsinórban harmadszor rajtolhat az első rajtkockából Suzukában. Pérez indul mellőle, Lando Norrisé (McLaren) lesz a harmadik rajthely.

A Japán Nagydíj vasárnap 7 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend

1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

2. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)

3. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)

4. sor:
(brit, Mercedes)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

5. sor:
George Russell (brit, McLaren)
Cunoda Juki (japán, RB)

6. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)
Nico Hülkenberg (német, Haas)

7. sor:
Valtteri Bottas (finn, Sauber)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

8. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

9. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpine)
Kevin Magnussen (dán, Haas)

10. sor:
Logan Sargeant (amerikai, Williams)
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.