Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Djokovics kedveskedett a francia közönségnek az éjjel, becsúszott egy apró baki

Az eső megnehezítette a szervezők dolgát, de kedd éjszaka véget ért a Roland Garros első fordulója. Novak Djokovics az utolsók között jutott a második fordulóba, a francia Pierre-Hugues Herbert legyőzésével. Djokovics a mérkőzés után azzal igyekezett kiengesztelni a francia szurkolókat, hogy anyanyelvükön adta az interjút a pályán. Szerdán Marozsán Fábián egyesben, Babos Tímea, Bondár Anna és Fucsovics Márton párosban lép pályára Párizsban.

2024. 05. 29. 7:45
Párizs, 2024. május 28.
A szerb Novak Djokovic a francia Pierre-Hugues Herbert ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 28-án. Djokovics francia
Novak Djokovics francia riválisa legyőzése után franciául szólt a közönséghez Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics nem volt magabiztos az idei Roland Garros előtt. A szerb teniszező 2024-ben még egyetlen tornadöntőt sem játszott, s úgy fogalmazott: alacsony elvárásokkal, de nagy reményekkel érkezett Párizsba. A címvédő Djokovics küzdelmes, de háromszettes győzelemmel kezdett Pierre-Hugues Herbert ellen. A harmadik szettben két apró incidense is volt a hazai közönséggel: először azt vette zokon, amikor valaki bekiabálással próbálta megzavarni lecsapás közben, majd a szurkolók azért fütyülték ki Djokovicsot, mert az elcsúszása után játék közben kicsit leporolta magát a székénél. A mérkőzés után azonban Djokovics igyekezett a francia drukkerek kedvében járni.

Párizs, 2024. május 28.
A szerb Novak Djokovic a francia Pierre-Hugues Herbert ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 28-án.
Novak Djokovics idén sem veszített játszmát a Roland Garros első fordulójában. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Djokovics ugyanis franciául adott interjút a győzelme után. Igaz, rögtön az első kérdésre jelezte a korábbi francia teniszezőnek, Fabrice Santorónak, hogy kicsit lassabban tegye fel a kérdéseit, ezzel Djokovics okozott egy kis derültséget a lelátón. Utána azonban rendben megfogalmazta gondolatait franciául, csak az elemzés végén kellett pótolnia egy hiányzó szót angolul.

– Nagyszerű volt a hangulat. Persze francia ellenféllel játszottam, érhető, hogy a közönség inkább az ő oldalán állt. Tavaly sikerült megszereznem a trófeát, de a Roland Garros megnyerése egész karrierem legnagyobb kihívása. Minden évben olyan, mintha egy nagyon nehéz hegyet kellene megmásznom – mondta Djokovics, aki Herbert szerváit is dicsérte.

Bár a francia valóban jól adogatott, Djokovics megúszta a meccset szettveszteség nélkül, immár zsinórban a tizennegyedik Garrosán, így sikerült még éjfél előtt végeznie a találkozójával.

 

Djokovics és a Grand Slam-tornák különleges kapcsolata

– Nem akarok túlságosan elszállni, rendben volt a teniszem, de lehetett volna jobb is, főleg a fogadások terén. A fontos pillanatokban koncentrált maradtam, nagyon jó tie breaket játszottam. Boldog vagyok azzal, ahogy kezdtem, az elmúlt hetekhez képest jól éreztem magam a pályán.

A Grand Slam-tornák azok, amelyek motiválnak, hogy reggel felkeljek az ágyból, és elvégezzem az edzéseket

mondta később a sajtótájékoztatón Djokovics, aki a második fordulóban egy spanyol salakspecialista, Roberto Carballés Baena ellen játszik.

 

Marozsán, Fucsovics, Babos és Bondár is pályán

Kedden az esőzések miatt Marozsán Fábián és párosmeccse is elmaradt. A szerdai programban csak utóbbi pótlását tervezték be, Marozsán ugyanis egyesben lép pályára, a második fordulóban a tizedik kiemelt Grigor Dimitrov lesz az ellenfele. A magyar teniszezőnek egy szempontból már a meccs előtt csalódnia kellett, ugyanis várakozásaival ellentétben nem kiemelt pályára tették a meccsét.

– Fel van adva a lecke, nem véletlenül ő a top 10-es, és nem én, de bízom abban, hogy meg tudom majd nehezíteni a dolgát, és el tudok hozni egy, kettő vagy akár három szettet is – mondta az Eurosportnak a Dimitrov elleni meccsre készülve Marozsán, akinek egyébként kiváló, 4-2-es a mérlege top 10-es játékosok ellen.

Ha az időjárás is engedi, szerdán valamennyi, még versenyben lévő magyar játékos pályára lép Párizsban, ugyanis elkezdi szereplését női párosban – külön-külön – és Bondár Anna is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.