Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Történelmi éremmel zártuk a hazai Európa-bajnokságot

Pigniczki Fanni labdával ezüstérmet szerzett a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság zárónapján. A magyar sportoló történelmi érmet szerzett, ebben a sportágban ugyanis korábban egyéni versenyszámban még nem állhatott Eb-dobogóra egyetlen versenyzőnk sem. Pigniczki Fanni a párizsi olimpiára készül, azt viszont még nem tudja, hogy utána folytatja-e a versenyzést.

Forrás: MTI2024. 05. 26. 14:46
Budapest, 2024. május 26.
A második helyezett Pigniczki Fanni a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szerenkénti döntõjének eredményhirdetésén a Papp László Sportarénában 2024. május 26-án.
MTI/Illyés Tibor
Pigniczki Fanni a magyar ritmikus gimnasztika első Európa-bajnoki érmével Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni a karikával tavaly szerzett világbajnoki bronzérem óta szinte mindennap arra gondolt, hogy hazai közönség előtt az Európa-bajnokságon is érmet szerezne. Ezt Pigniczki már azután mondta el az MTI-nek, hogy vasárnap valóra vált az álom: labdával ezüstérmes lett a budapesti Eb-n. Ez a sportágban szerzett első magyar egyéni Európa-bajnoki érem.

Budapest, 2024. május 26.
Pigniczki Fanni ezüstérem labdagyakorlata a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szerenkénti döntõjében a Papp László Sportarénában 2024. május 26-án.
MTI/Illyés Tibor
Pigniczki Fanni labdagyakorlata második helyet ért a budapesti Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Pigniczki az ezüstérem mellett szalaggal ötödik, míg egyéni összetettben nyolcadik helyen végzett az Európa-bajnokságon.

– Mostanában a labdával volt a legstabilabb a gyakorlatom, azzal kerültem legtöbbször döntőbe is. A tegnapi gyakorlatom után mindkét edzőm azt mondta, hogy csak ismételjem ezt meg a fináléban. Némileg még sikerült túlteljesíteni is, mert ezúttal olyan gyors voltam a szőnyegen, hogy a végén négy forgást mutattam be, az edzéseken csak három szokott beleférni az időbe – mondta Pigniczki Fanni, aki 34,850 pontos egyéni csúccsal lett ezüstérmes a budapesti kontinensviadalon.

A huszonnégy éves Pigniczki Fanni következő fontos versenye a párizsi olimpia lesz, s egyben lehet, hogy ez lesz pályafutása utolsó megméretése is. A francia fővárosban nehezebb lesz az éremszerzés, az ötkarikás játékokon nincsenek szerenkénti döntők.

– Annak alapján fogom eldönteni, hogy folytatom-e az olimpia után, hogy miként érzem, mennyit tudnék még kihozni magamból. Akár folytatom, akár nem, ez mindenképpen nagyon emlékezetes Európa-bajnokság marad számomra, és szerintem örökké a kedvencem lesz – mondta Pigniczki Fanni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.