Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Marco Rossi és Luka Modric kritikája hatott, hazaküldték a bírót

Nem vezet több meccset az Európa-bajnokságon a holland Danny Makkelie, aki a magyaroknál és a horvátoknál is kihúzta a gyufát a foci Eb alatt. A sípmestert Marco Rossi élesen kritizálta a németeknek megadott gól miatt, azon a meccsen egy büntető is elmaradt a magyar válogatott javára. Luka Modric a nyolcperces hosszabbítás miatt bírálta Makkelie-t, aki már hazautazott Németországból.

Forrás: Origo2024. 06. 28. 19:50
Danny Makkelie Németország Magyarország Willi Orbán Gündogan Musiala foci eb 2024
Akárcsak a magyar válogatott, Danny Makkelie is hazautazott a csoportkör után Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Németország elleni mérkőzés után nem kertelt, a mezőny leggyengébbjének nevezte a holland játékvezetőt. Danny Makkelie annak ellenére adta meg a németek első gólját, hogy előtte Gündogan ellökte Willi Orbánt. Marco Rossi után a horvátok is nekiestek Makkelie-nek, és Zlatko Dalic azért bírálta a hollandot, mert nyolc percet hosszabbított, s a 98. percben született az olaszokat megmentő, Horvátországot viszont kiejtő gól.

Skócia - Magyarország EURO - 2024, Marco Rossi
Marco Rossi elégtételt érezhet: a magyar válogatott mellett Danny Makkelie számára is véget ért a foci Eb (Fotó: Mirkó István)

Nos, Makkelie több válogatottnak már nem okoz bosszúságot az Európa-bajnokságon, a magyar és a horvát válogatotthoz hasonlóan a holland sípmesternek is a csoportkörrel ért véget a foci Eb – számolt be az Origó.

Makkelie három éve Eb-elődöntőt fújt

A hollandok csalódottak, amiért Makkelie-t máris hazaküldte az UEFA, a játékvezető a legutóbbi Eb-n még az elődöntőben is szerepet kapott, noha azon a tornán is volt előtte komoly hibája.

Idén viszont a csoportkör után már nem kap újabb feladatot, ami jelzi, hogy az UEFA sem volt elégedett a holland Eb-teljesítményével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.