Mi lesz, ha a skótok ellen leadja a drótot Szoboszlairól a liverpooli csapattársa?

Megtartotta a sajtótájékoztatóját a magyar labdarúgó-válogatott a vasárnapi, utolsó, Skócia elleni csoportmeccse előtt a németországi Európa-bajnokságon. A játékosok részéről Szalai Attila és Botka Endre válaszolt az újságírói kérdésekre. Szóba került az is, hogy a Liverpool skót sztárja, Andy Robertson mennyire használhatja ki, hogy jól ismeri Szoboszlai Dominiket.

2024. 06. 22. 20:00
magyar válogatott, búcsú, nyolcaddöntő, MLSZ
Szoboszlai Dominik vezérletével a magyar játékosok megköszönik a buzdítást a szurkolóknak Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott Svájc ellen 3-1-re, Németországtól 2-0-ra kikapott eddig az Eb-n, így a Skócia elleni utolsó meccsen mindenképpen győznie kell, ha tovább akar jutni. Az elmúlt években Szalai Attila kihagyhatatlan alapembere volt a válogatottnak, a Svájc elleni első meccsen is kezdő volt, de a németek ellen már nem játszott. Az elmúlt egy évben a Bundesligában is alig lépett pályára a klubjaiban, de állítása szerint ez nem tépázta meg a magabiztosságát.

SZALAI Attila
Szalai Attila szerint a magyar válogatott magának tette magasra a lécet. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Érzem, hogy ez az év picit nehezebb a pályafutásomban, de büszke vagyok rá, hogy itt lehetek a válogatottban és segíthetem a csapatomat – reagált Szalai. – Igyekszem meghálálni a bizalmat, amit kapok. Nem érzem, hogy a magabiztosságomon rontott volna az elmúlt egy év.

Azt ugyanakkor elismerte, hogy csapatszinten megcsappant kicsit az önbizalmuk amiatt, hogy tizennégy veretlen meccs után rövid időn belül háromszor is kikaptak (az Eb előtt Írországtól is).

– Senki sem szeret veszíteni, az a tizennégy meccses széria nagy siker volt, önbizalomtól duzzadva léptünk pályára, ami nyilván megcsappant – árulta el Szalai. – Viszont profi játékosok vagyunk, tudnunk kell ezt kezelni, átbeszéltük, mi tesz minket erőssé, és visszatérünk azokhoz az alapokhoz, amit remélhetőleg meg is tudunk mutatni.

A skót válogatottról Szalai elmondta, hogy erős, egységesen, kompaktan védekezik, jól kontrázik és veszélyes a rögzített helyzetekből. – Sok játékosuk van, aki topszinten futballozik, de csapatként készülünk ellenük, küzdőszellemben akarjuk felvenni velük a versenyt és túl is szárnyalmi őket – fogalmazott Szalai.

Az Eb előtt sokan a továbbjutásról beszéltek, Skócia legyőzését pedig sok szurkoló szinte készpénznek veszi, úgy számolgatják a továbbjutási esélyeket, mintha ez a három pont már a zsebben lenne. Szalai és Botka Endre is hangsúlyozta, hogy egyelőre felesleges számolgatni, Botka szerint meccs közben sem szabad azon gondolkodniuk, mi lenne a jó forgatókönyv, egyszerűen meg kell nyerni a meccset, minden más csak azután következhet.

– Nagy a nyomás, de mi tettük magasra a lécet, és nekünk is kell ennek megfelelni – jelezte Szalai. – Szeretnénk három pontot szerezni, akkor már kimondhatnánk, hogy többet értünk el, mint az előző Eb-n, amikor csak két pontunk volt.

Szoboszlai és Robertson liverpooli kapcsolata hátrány?

A skót válogatott csapatkapitánya Andy Robertson, a Liverpool sztárja, aki az elmúlt egy évben Szoboszlai Dominik csapattársa volt. Mennyi előnye származhat abból a skótoknak, hogy általa kiismerik a magyar csapat szabadrúgáslövőjét?

– Nem kell félni attól, hogy Dominik szabadrúgásait kiismerik, nincs recept arra, ahogy rúgja a labdát, minden lövése meglepetés – magyarázta Botka. – De azt, hogy milyen variációk lesznek,  nem ő dönti el, hanem a mester.

Marco Rossi sajtótájékoztatójáról itt írtunk.

Európa-bajnokság, A-csoport, 3. forduló:
Vasárnap: Skócia–Magyarország 21.00, Svájc–Németország 21.00
A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.