A hírek szerint megszűnik a magyar kupacsapat ellenfele

Ukrán sajtóhírek szerint a megszűnés szélén áll a Puskás Akadémia kisorsolt ellenfele a Konferencialigában, a Dnyipro-1 már csak papíron létezik, a játékosok nem gyűlnek össze, és így természetesen nem utaznak el edzőtáborba sem, a nekik járó pénznek pedig csak a töredékét kapták meg.

2024. 07. 08. 15:34
Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a jelek szerint időt kap az alaposabb felkészülésre, a csapata a tervezettnél később lép ki az idén a nemzetközi porondra. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehet, hogy a Puskás Akadémia már ott is van a Konferencialiga selejtezőinek a harmadik fordulójában, pedig mér egy percet sem játszott. A felcsúti csapat a második körben csatlakozna be a sorozatba, ellenfele pedig az ukrán Dnyipro-1, ám erősen kétséges, hogy létrejön-e a párharc egyáltalán. 

A sport.ua nevű hírportál ugyanis azt írta, hogy információi szerint a klub egész egyszerűen megszűnik. 

A cikkben az olvasható, hogy a klubnak nem sikerült befektetőt találnia, ezért az újjáalapított klub hasonló sorsra jut, mint elődje, az FK Dnyipro – amely 2018-ban jelentett csődöt, mert nem fizette ki a játékosoknak és stábtagoknak ígért pénzbeli kártérítést –, s már csak papíron létezik az FK Dnyipro-1.

Fotó: dynamo.kiev.ua

A lap úgy tudja, a játékosok mehetnek, ahova akarnak, nem találkoznak a klub edzőközpontjában, és értelemszerűen edzőtáborba sem vonulnak. A vezetők a múlt héten állítólag azt ígérték, mindenki megkapja az utolsó fillérig azt, ami jár neki, ám végül csak a pénz töredékét utalták át. Ha mindez igaz, akkor a két csapat nem mérkőzik meg egymással július 25-én és augusztus 1-jén, a Dnyipro-1 amúgy Kassára vinné a találkozót, amikor pályaválasztó lesz. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.