Ő a bűnbak? Nem kíméli Harry Kane-t az angol sajtó

Anglia hiába egyenlített, végül egy hajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól a 2024-es Európa-bajnokság vasárnap este lejátszott döntőjében. Harry Kane továbbra is nyeretlen felnőttként, ráadásul még hazája sajtója is „lepontozta” a finálét követően.

2024. 07. 15. 7:47
KANE, Harry
Harry Kane az elveszített döntő után. Első címére továbbra is várnia kell. Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tornagyőztes kilétéről döntő vasárnapi meccs felvezetésének egyik slágertémája volt Harry Kane nyeretlensége, a Bayern München 30 esztendős futballistája ugyanis felnőttként még soha nem nyert semmilyen címet. Berlinben sem tört meg az „átok”.

Ez csak egy négyes!

Az angolok a tornán nyújtott teljesítményük fényében összességében örülhetnek, hogy az aranyért játszhattak, azok után viszont, hogy a finálé második játékrészében egyenlítettek, érthetően csalódásként élik meg az ezüstérmet. Harry Kane számára duplán fájhat az elveszített finálé, mert így továbbra sem nyert semmit felnőtt pályafutása során!

Ha mindez nem volna elég, Kane-nek szembe kell néznie a brit sajtó lesújtó kritikájával is. A Daily Mail például nem sokkal a döntő után ítéletet mondott az angol teljesítmény felett, cikkének címében pedig azt harsogja, hogy Kane Eb-szereplése csupán négyes osztályzatot ér. Na de tízes skálán!

 

Ez volt Kane Eb-je

A 98-szoros válogatott Bayern-játékos Anglia mind a hét idei Európa-bajnoki mérkőzésén pályára lépett, csapatkapitányként összességében 606 percet játszott, három találatával pedig a torna társgólkirálya lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.