Több mint húszmillióan nézték meg a fáklyavivőt, ilyen még soha nem történt + videó

Franciaországban közeledik az olimpiai láng a párizsi ötkarikás játékok pénteki megnyitójához, és a 36 éves Kevin Piette francia parasportoló teniszező történelmet írt azzal, hogy egy robotikus exoskeleton segítségével futott a fáklyával.

2024. 07. 25. 7:33
Kevin Piette parasportoló teniszező
Kevin Piette parasportoló teniszező Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves Kevin Piette még 11 éves korában egy balesetben veszítette el az egyik lábát, de sorstársait is inspirálva nem zuhant össze, kerekesszékes teniszező lett, szerdán pedig egy robotikus exoskeleton segítségével futott a lánggal – ilyenre még nem volt példa az olimpiák történelmében.

Kevin Piette, az „igazi Vasember”  

Az exoskeleton egy ember által irányított szerkezet, „külső váz”, működésének lényege, hogy a vázban elhelyezett szenzorok érzékelik a mozgást. Fejlesztik katonai és az egészségügy területén is, de a legtöbben sci-fikben (A Vasember, Pókember) találkozhatnak vele.

Amit Kevin Piette viselt szerdán, nagyon modern változat, a Wandercraft cég gyártotta, és decemberben New Yorkban mutatták be. A cég azt reméli, hogy az eszköz „jelentős előrelépést jelent majd a kisegítő technológia terén”, mivel ez lesz az első önstabilizáló exoskeleton a mindennapi személyes használatra. A hátérzékelő érzékeli, ha viselője járni akar, míg a kézi vezérlő lehetővé teszi az irány és a sebesség változtatását.

Kevin Piette a párizsi olimpia „legnépszerűbb” fáklyavivője, ha azt nézzük, hogy róla készült videókat már több mnt húszmillióan tekintették meg.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.