Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Kroos helyretette a németek legendás játékosát

A pénteki Németország–Spanyolország mérkőzéssel kezdődik meg a negyeddöntők sora a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A döntőnek is beillő meccs iránt természetesen nagy az érdeklődés, de – mint arra Toni Kroos rávilágított – talán olyanok is elmondják a véleményüket, akiknek nem kellene.

2024. 07. 03. 18:28
Jens Lehmann a Németország–Magyarország Eb-csoportmeccsen
Jens Lehmann a Németország–Magyarország Eb-csoportmeccsen Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Hasan Bratic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jens Lehmann-nak egy nyilatkozatával sikerült magára haragítania nemcsak a spanyolokat, de saját honfitársát, Toni Kroost is. A pénteki Németország–Spanyolország Európa-bajnoki negyeddöntő előtt a visszavonult kapus kritizálni kezdte a spanyol játékosokat.

Kroos leszögezte, nem ért egyet Lehmann véleményével
Kroos leszögezte, nem ért egyet Lehmann-nal Fotó: AFP/Tobias Schwarz

– Ez egy kicsi és tapasztalatlan csapat. Mindegyikük nagyon alacsony, és nemzetközi szinten kevés meccset játszottak. Fiatal csapat, tinédzser csatárokkal – magyarázta a vb- és Eb-ezüstérmes játékos.

Nos, a spanyoloknak a koruk és a magasságuk eddig nem jelentett akadályt. Az övéké az egyetlen topcsapat, amely eddig az összes mérkőzését megnyerte a németországi tornán, pénteken pedig a házigazda ellen is folytatnák a jó sorozatot. A valóban szemtelenül fiatal, tíz nap múlva a 17. születésnapját ünneplő Lamine Yamal nem vette magára Lehmann szavait.

– Már korábban is elmondtuk, hogy az ilyen vélemények csak még motiváltabbá tesznek bennünket. Végül is mit kellene mondania? Német, úgyhogy a saját csapatát próbálja támogatni, de majd a pályán megmutatjuk, mennyire vagyunk kicsik és tapasztalatlanok – vágott vissza a Barcelona támadója.

Kroost Joselu véleménye nem, de Lehmanné zavarja

nem tudta mire vélni Lehmann nyilatkozatát, elhatárolta magát tőle. – Lehmann nem tartozik közénk. Mindig más véleményt fogalmaz meg, mint a többi ember. Egyébként sincs igaza, mert ez egy erős spanyol csapat, amelynek igenis vannak tapasztalt játékosai, elég Moratát, Rodrit, Nachót vagy Carvajalt említeni… Nagyon jól játszik a válogatottjuk, ahogy a miénk is. Egy gyönyörű meccsnek nézünk elébe, amit nagyon várok – húzta alá a középpályás.

A német játékos Joselu viccelődésére is reagált. Korábbi madridi csapattársa azt találta mondani, hogy reméli, a spanyoloknak sikerül nyugdíjba küldeniük Kroost. Mint ismert, a 34 éves futballista az Európa-bajnoksággal zárja le a pályafutását, tehát ha a németek pénteken kiesnek, az lesz Kroos utolsó meccse.

– Ez természetes, csak azért mondta ezt, mert meg akarja nyerni az Eb-t, de én mindent megteszek érte, hogy ne így legyen. Ők is győzni jöttek, ahogy mi is. Meglátjuk, hogy mi történik pénteken. Az a lényeg, hogy Madridból nem akartak nyugdíjba küldeni. Barátok vagyunk – fogalmazott Kroos. – Megértem, hogy Joselu azt akarja, hogy Spanyolország az elődöntőbe jusson, de a német válogatott van elég jó ahhoz, hogy megállítsa a csapatukat. Izgalmas meccs lesz, az pedig vicces, amit Joselu mondott.

Az persze Kroosnak is eszébe jutott, hogy talán a pénteki lesz az utolsó meccse. – Természetesen gondoltam már erre, de nem zavar, hogy ez a helyzet. Inkább motiváció, tenni akarok érte, hogy ne így legyen. A dánok elleni nyolcaddöntő is az utolsó meccsem lehetett volna, de nem foglalkoztatott a dolog. Én döntöttem úgy, hogy visszavonulok. A döntőbe szeretnék jutni, és bár boldog leszek a civil életemben is, szeretném minél hosszabbra nyújtani az Eb-szereplésünket – magyarázta a tapasztalt játékos.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.