Betegséghullám hátráltatja a magyarokkal egy csoportban szereplő kézilabdacsapatot

Gyomorbántalmak miatt a Magyarországgal azonos olimpiai csoportban szereplő norvég férfi kézilabda-válogatott négy játékosa is otthon maradt hétfőn, kedden azonban ők is Párizsba utazhatnak. Az első csoportmeccset valószínűleg kihagyják, ellenünk viszont talán már bevethetők lehetnek.

2024. 07. 23. 8:56
SAGOSEN, Sander; PORTELA, Pedro
A norvég Sander Sagosen és három csapattársa számára valószínűleg később kezdődik meg az idei olimpia. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsi férfi kézilabdatorna B csoportjában Norvégia és Magyarország mellett Dánia, Franciaország, Egyiptom és Argentína szerepel még.

Jövő szerdán találkozunk 

A részvételét hozzánk hasonlóan a márciusi, tatabányai selejtezőtornán kiharcoló norvég nemzeti csapat keretében szereplő Sanger Sagosen, Sebastian Barthold, Magnus Söndena és Simen Lyse gyomorproblémákkal bajlódik, ezért hétfőn nem utaztak el a csapattal a francia fővárosba – írta meg a Dagbladet.no beszámolójára hivatkozva az nso.hu. Harald Markussen, a csapat egészségügyi menedzsere elmondta, hogy Sagosenék a tervek szerint kedden csatlakozhatnak csapattársaikhoz Párizsban.

A norvég együttes július 27-én, szombaton 16.00-kor kezdi meg szereplését Argentína ellen. Ekkor még aligha számíthat beteg kézilabdázóira a szövetségi kapitány, számunkra azonban fontosabb kérdés, hogy július 31-én, amikor Norvégia–Magyarország mérkőzést rendeznek, kik lesznek bevethetőek. Tekintve, hogy addig még több mint egy hét hátravan, jó eséllyel Sagosenék is felépülnek. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.