Szalai Attila reagált a pletykákra, és elárulta, hol folytatja a pályafutását

Miközben a magyar és a külföldi, leginkább török lapok arról cikkeznek, hogy Szalai Attila melyik országba és csapathoz igazol, a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje nyári szabadságának utolsó napjait nagymamájánál töltötte a Tolna vármegyei Tengelicen. Szalai Attila a Teol hírportálnak nyilatkozott az Eb-ről és a jövőjéről is.

Forrás: TEOL2024. 07. 22. 18:20
Szalai Attila válogatott labdarúgót megrohamozták a kicsik és nagyok Tengelicen
Szalai Attila válogatott labdarúgót megrohamozták a kicsik és nagyok Tengelicen Fotó: Makovics Kornél
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy volt a nyüzsgés pénteken kora este a kétezer lelkes Tengelic futballpályáján. Na nem a vármegyei másodosztály legutóbbi idényében bronzérmet szerző Tengelici SE ifjúsági csapatának edzése miatt gyűlt össze a falu apraja-nagyja, a helyi kötődésű Szalai Attila volt a fókuszban. A kezdeti megilletődöttség után sorra rohamozták meg először a kicsik, majd a felnőttek a német Hoffenheim magyar válogatott védőjét, aki kiválóan állta a sarat. A filctolla szinte kifogyott, annyi aláírást osztott ki mezekre, labdákra, kapuskesztyűre és szurkolói kártyákra, de szívesen szelfizett kicsikkel és nagyokkal egyaránt.

Szalai Attila az Európa-bajnokságon a svájciak elleni találkozón Fotó: EPA/Olivier Matthys
Szalai Attila az Európa-bajnokságon a svájciak elleni találkozón Fotó: EPA/Olivier Matthys

– Anyai részről van rokoni kötődésem Tengelichez, ennek köszönhetően gyerekként sok időt töltöttem itt, nyaranta rengeteget fociztunk lent a pályán – nyilatkozta a Teol portálnak a 46-szoros válogatott Szalai Attila. – A mamánál mindig aranyélete van az embernek, mondhatni, a gyerekkoromat aranyozták be azok a napok, amiket itt tölthettem. Sajnos vagy nem sajnos, de manapság kevés időm van ide eljönni, mert a válogatottnál minden nyáron feladatom van. Viszont abban a két-három hét szünetben, amit kapok, néhány napot Tengelicen töltök.

Szalai Attila idén nyáron a németországi Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottal, ahol ugyan nem jutottak tovább a csoportjukból, de szerinte így is büszkeséggel tölthet el mindenkit, hogy sorozatban a harmadik kontinenstornára jutott ki a csapat.

– Természetesen van hiányérzetem, hiányérzetünk, hiszen szerettünk volna továbbjutni a csoportból. A skót mérkőzés után azt éreztük, hogy a győzelemmel ez meglehet. Sajnos a három pont és gólarányunk nem volt elég ahhoz, hogy a tizenhat közé jussunk – folytatta a Hoffenheim légiósa, hozzátéve, hogy a sorsdöntő mérkőzés után a válogatott együtt nézte a számukra fontos mérkőzéseket, szurkoltak, hogy kedvezően alakuljanak a további találkozók. – Bár ez nem sikerült, az elmúlt időszakban mind a Nemzetek Ligája, mind az Európa-bajnoki selejtezős szerepléssel szép éveket tudhatunk magunk mögött. Jó úton vagyunk tehát, ezen szeretnénk továbbhaladni, hiszen nagy feladat vár ránk a Nemzetek Ligája A-divíziójában, ahol ősztől Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina vár ránk. Nagy álmunk válna valóra azzal is, ha ki tudnánk jutni a 2026-os világbajnokságra.

Szalai Attila elmondta, nehéz szezon áll mögötte, klubszinten nem játszott annyit, amennyit szeretet volna. Ez pályafutása során először fordult elő.

– Megpróbáltam ezt kezelni, sokat tanultam ebből az idényből is. Büszke vagyok és örülök, hogy a válogatottban sok szerepet kaptam – folytatta az idei évben négy felkészülési mérkőzést végigjátszó és két Eb-meccsen 95 percet pályán töltő védő. – Svájc ellen az első félidőben csapatszinten és egyénileg sem játszottunk úgy, ahogy kellett volna. Ugyanakkor nagy büszkeség a válogatottat képviselni, főleg egy nagy tornán. Azon dolgozom, hogy ezt minél többször megadathasson.

Szalai Attila szombaton utazott vissza a Hoffenheimhez, hétfőn pedig már edzésre jelentkezett klubjánál. Első Bundesliga-szezonjában mindössze hét (négyet a Hoffenheimnél, hármat kölcsönben a Freiburgnál) bajnokin szerepelt, de csak kettőt játszott végig. A helyzetét firtató kérdésre elmondta, bízik abban, hogy számítanak rá a csapatnál, ehhez viszont a legjobbját kell nyújtania edzésről edzésre és mérkőzésről mérkőzésre. A török és arab megkeresésekről elmondta, nem kell mindent elhinni, amit olvasnak az emberek, mert hosszú távú szerződés köti a klubjához.

 

Szalai Attila  a Hoffenheim csapatánál szeretne bizonyítani

– Voltak és vannak megkeresések, de a Hoffenheimnél szeretnék bizonyítani és megmutatni, hogy igenis helyem van a német első osztályban. Szerencsés helyzetben vagyok, mert két és fél csodás évet tölthettem el a Fenerbahcénél, igazi családra leltem Törökországban, ugyanakkor nagy álmom volt, hogy Európa elit bajnokságában is kipróbálhassam magam. A tavaly nyári átigazolásommal mindenki jól járt, a klubom nagy pénzért értékesített, én jó helyre kerültem, még ha az első szezon nem is úgy alakult, ahogy szerettem volna. Remélem, hogy ez a mostani idényem sokkal jobb lesz – bizakodott a 26 éves hátvéd.

A Teol teljes cikke ITT olvasható el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.