Böde Dániel csodacsere volt egy szép góllal és egy gólpasszal

Nagy lehetőség kapujába ért a Paks, története során még sohasem szerepelt egyik európai kupasorozat csoportkörében sem. Most a Konferencialiga play-off párharcának az első mérkőzésén a cseh Mladá Boleslav vendége volt, és bár a szünet után hátrányba került, a csereként beállt Böde Dániel egyenlített, majd gólpasszt adott, ám a házigazda a 97. percben szabadrúgásból egyenlített, így 2-2 lett a vége, a döntés a visszavágóra maradt.

2024. 08. 22. 20:10
240423_1052_DCS
Böde Dániel Haraszti Zsoltot váltotta, majd hamarosan kiegyenlített, sőt, az ő gólpasszával fordítani is tudott a Paks. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bognár György, a Paks vezetőedzője azt nyilatkozta, a cseh Mladá Boleslav ellen nem írná alá előre idegenben a döntetlent. Hozzátette, hogy szerinte nem egy meccsen dől majd el a párharc a Konferencialiga főtáblájáért, és ebben is igaza lett. A paksiaknak nem jött jól, hogy a csapatkapitány Szabó János sérülés miatt nem tarthatott a csapattal, a remek formában védő válogatott kapus, Szappanos Péter pedig szaúd-arábiai szerződés előtt áll, és orvosi vizsgálaton vett részt.

A Mladá Boleslav kezdett kezdeményezőbben, de elsöprőnek nem lehetett nevezni a támadásait. Igaz, a 28. percben hatalmas ziccert hagyott ki a házigazda, Kusej 14 méterről senkitől sem zavartatva lőtt a kapu mellé, ám válaszként Zimonyi lőtt ugyanilyen nagy helyzetből, hat méterről a léc fölé. Unalmasan, eseménytelenül teltek a percek, ám a 65. percben a házigazda vezetést szerzett, egy jobbról érkező lapos beadást Kinyik menteni akart, de a lábáról a kapu jobb oldalába perdült, 1-0-ra vezetett a hazai csapat. 

És jött a paksi legenda... 

A balszerencsés gól után három perccel Tóth elesett Masek mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető hosszasan nézte vissza az esetet, és végül nem ítélt tizenegyest. A 79. percben a nem sokkal korábban beállt 

Böde Dániel kapott jó labdát a tizenhatos vonalán, egy csellel becsapta rátámadó védőt, majd ballal védhetetlenül lőtt a kapu bal oldalába – 1-1. Nagyon szép gól volt! Öt perccel később Böde elviharzott a jobb szélen, nem lehetett feltartani, nagyszerűen adott laposan középre, és az érkező Papp közelről a hálóba passzolt – 1-2! 

A 96. percben emberhátrányba került a Paks, a szabadrúgásból pedig Ladra a bal felső sarokba lőtte – 2-2. A döntés valóban a visszavágóra maradt.

Konferencialiga, play-off, 1. mérkőzés: Mladá Boleslav (cseh)–Paks 2-2 (0-0), Mladá Boleslav, Városi Stadion, jv.: Goga Kikacseisvili (georgiai), gólszerző: Kinyik (öngól 65.), Ladra (97.), illetve Böde (79.), Papp K (84), kiállítva: Lenzsér (96.). A  Konferencialigában a Fiorentina (olasz)–Puskás Akadémia és az Európa-ligában a Ferencváros–Borac Banja Luka (bosnyák) mérkőzések lapzártánk után értek véget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.