A Paks a hosszabbításban lépett túl az ellenszenves montenegróiakon

A Konferencialiga selejtezőinek 3. fordulójában a Paks fogadta a montenegrói FK Mornar Bart együttesét, amely futballból nem sokat mutatott, viszont kapott két megérdemelt piros lapot, majd a végén gusztustalan színjátékokkal húzta az időt. Erre ráfizetett, mert a hosszabbításban könnyen lehet, hogy megpecsételődött a sorsa, a Paks kétszer is betalált, és 3-0-s előnnyel várja a jövő heti visszavágót.

2024. 08. 07. 21:04
Böde Dániel elől itt még tudnak menteni a vendégek, de később gólt fejelt a csatár. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csúnyább és a szebbik arcát is megmutatta a Paks a nemzetközi porondon ezen a nyáron: csúfos hazai vereség a másodosztályú Corvinultól még az Euroligában, majd a Konferencialigában magabiztos és megérdemelt továbbjutás kettős győzelemmel a jóval magasabban jegyzett ciprusi AEK Larnacával szemben . Bognár György csapata a selejtezők 3. fordulójában arra készült, hogy megmutassa, a második az igazi arca, az ellenfele pedig a montenegrói FK Mornar Bar volt az első meccsen hazai pályán.

VAS Gábor
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Jól is kezdett a Paks, és úgy tűnt, hamar vezetést szerzett, miután a 7. percben Böde fejese Ljutica kezéről perdült tovább a vendégek ötösén. Nyilvánvaló tizenegyesnek tűnt az eset, ám a játékvezető alaposan visszanézve az esetet, mindenki meglepetésére szabadrúgást ítélt kifelé lökés miatt. A magyar együttes uralta a meccset, Haraszti szabadrúgása életveszélyes volt, láthattunk egy-két ígéretes beadást, de nagy gólveszélyt nem. A Mornar a 40. percben emberhátrányba került, miután Ondong-Mba megtaposta Vécseit, a játékvezető pedig a VAR segítségével döntött.

VAS Gábor
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A montenegróiak ezután viszont kétszer is nagy helyzetbe kerültek az első félidő hosszabbításában egy akción belül, mindkétszer Szappanos Péter bravúrja mentette meg a házigazdát a góltól. A folytatásban eleinte tanácstalanul ostromolta a vendégek kapuját a magyar csapat, az 59. percben viszont meglett az erőfeszítések gyümölcse: Windecker fejesét Popovics és a kapufa még együttes erővel hárította, ám a paksi játékosnál maradt a labda, középre ívelt, Böde pedig közelről a jobb alsó sarokba fejelt – 1-0. Újabb kedvező fordulat: Djurisics arcul csapta Windeckert, majd reklamált is, a halmazati büntetése piros lap lett, így a Mornar létszáma kilencre csökkent. Ennek ellenére majdnem egyenlített, Kisi lövését azonban Szappanos újabb bravúrral védte.

Futball helyett botrányos jeleneteket láthattak a nézők a vendégek jóvoltából. A legkisebb érintésre is fetrengtek a játékosaik, így tett 

Zorics is, aki látványosan hordágyat követelt magának, majd amikor levitték a pályáról, gond nélkül sétálni kezdett az oldalvonalon kívül. A paksi szurkolók tüntettek ellene, ő mutogatott, majd egy papírlap eltalálta az őt kísérő gyúrót, aki mintegy tíz másodperccel később elterült a gyepen, őt is hosszasan ápolták, holott nyilván semmi baja sem volt. 

Tíz perc volt a hosszabbítás, és a 98. percben a játékvezető először szabadrúgást ítélt Ötvös buktatásáért, majd a VAR jelzésére tizenegyesre változtatta az ítéletét, Szabó Bálint pedig magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába – 2-0. Két perccel később Tóth Barna szépen lőtt estében a jobb alsó sarokba 12 méterről – 3-0. 

A Paks összességében nem játszott jól, a legnagyobb erénye az volt, hogy nem ült fel az ellenfél provokációinak, és a hosszabbításban sikerült tetemessé tennie az előnyét az ellenszenvesen futballozó montenegróiakkal szemben. 

Konferencialiga, selejtezők, 3. forduló, 1. mérkőzés: Paks–FK Mornar Bar (montenegrói) 3-0 (0-0), Paks, jv.: Dzmitrieu Dmitrij (fehérorosz). Gólszerző: Böde (59.), Szabó B. (98.), Tóth B. (100.). Kiállítva: Ondong-Mba (40.), Djurisics (62.). 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.