Már a bevonuláskor kifütyülték a magyar sportolót a párizsi olimpián

Kovács Richárd az érem bebiztosításában reménykedett Párizsban, az olimpia ökölvívóversenyének 63,5 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntője előtt. A magyar bunyós azonban a Harry Garside elleni bravúr után a franciák háromszoros világbajnokával már nem bírt, Sofiane Oumiha jutott be az elődöntőbe, Kovács Richárd kiesett.

2024. 08. 01. 18:04
Saint-Denis, 2024. július 28.
Kovács Richárd (kékben) az ausztrál Harry Garside elleni mérkõzésen a férfi ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. július 29-én. A magyar ökölvívó gyõzött, így bejutott a negyeddöntõbe. Sofiane Oumiha olimpia 2024 Párizs
Kovács Richárd nem kapott szívélyes fogadtatást a párizsi szurkolóktól Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Richárd azért lépett ringbe csütörtökön a párizsi olimpián, hogy 2000 óta az első magyar ötkarikás érmes ökölvívó legyen. Helyzete azonban nem volt egyszerű: a háromszoros világbajnok Sofiane Oumiha állt vele szemben, aki ráadásul a hazai közönség támogatását is élvezte. Sőt, Kovács Richárd francia füttykoncert közepette vonult be a ringbe.

Saint-Denis, 2024. július 28.
Kovács Richárd (kékben) és az ausztrál Harry Garside a férfi ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. július 29-én. A magyar ökölvívó gyõzött, így bejutott a negyeddöntõbe.
Sofiane Oumiha olimpia 2024 ökölvívás Párizs
Kovács Richárd a Harry Garside elleni győzelem után második meccsét elveszítette az olimpián (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Harry Garside elleni győzelem után Kovács magabiztos volt, néhányszor el is találta Oumihát, de a francia jobb volt nála, mind az öt pontozónál megnyerte az első menetet.

A tendencia sajnos folytatódott a második menetben is, Kovács Richárd így a harmadikban nekirontott ellenfelének. Oumiha előnye tudatában kicsit visszafogottabb volt, mint az előző két menetben, de kontrollálta a meccset, s végül ezt a menetet is ő nyerte meg, s egyhangú pontozással jutott a legjobb négy közé.

Kovács Richárd számára így egy bravúr után a negyeddöntőben befejeződött az olimpia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.