Magyar könnyek Párizsban, „nem csak és kizárólag rajtunk múlt”

A magyar női vízilabda-válogatott nagyon szoros meccset vívott, de 5-4-re kikapott az Egyesült Államok ellen az olimpia negyeddöntőjében. A magyar csapat büszke lehet a meccsen mutatott teljesítményére, a mérkőzés után közvetlenül azonban óriási csalódás lett úrra a válogatott tagjain. Kevésen múlt a bravúr, s Mihók Attila szövetségi kapitány ki is jelentette, nem csak rajtunk múlt a kiesés.

2024. 08. 06. 22:44
Magyari Alda női vízilabda magyar csapat Egyesült Államok olimpia 2024 negyeddöntő
Magyari Alda kiválóan védett, de a kettős emberhátrányos helyzetekben ő is tehetetlen volt Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenki tudta, hogy nehéz lesz az Egyesült Államok elleni negyeddöntő, a magyar női vízilabda-válogatott azonban nagyszerű játékkal rukkolt elő, kiváltképp Mihók Attila együttesének védekezése dicsérhető. Magyari Alda mindössze öt gólt kapott a meccsen, a második félidőben az amerikaiak csak akkor tudták bevenni a kapuját, amikor kettős emberelőnyben támadtak.

Mihók Attila női vízilabda bírók Egyesült Államok olimpia 2024 magyar csapat Magyari Alda
Mihók Attila csalódottsága: a magyar csapat közel állt a bravúrhoz az Egyesült Államok ellen (Fotó: Csudai Sándor)

– Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, amit szerettünk volna, az részben megvalósult, legalábbis a védekezésben. Bíztunk abban, hogy támadásban pici eredményesebbek tudunk lenni, négy lőtt gól általában nem elég az USA ellen – mondta Mihók Attila, aki a mérkőzésen egyértelműen kifejezte elégedetlenségét a játékvezetőnek, sokra azonban nem ment vele.

Mihók Attila: Így nehéz álmodozni

– A második félidőben csak kettős fórból kaptunk gólt, mindkét esetben két labda nélküli szabálytalanságot követett kiállítás, miközben egy erősen véleményes ötméterest lazán tovább engedtek. Azt mondják, az olimpia az álmok versenye, de így nehéz álmodozni. Ez a meccs éppen alakulhatott volna máshogy is, nem csak és kizárólag rajtunk múlt – mondta a magyar csapat szövetségi kapitánya.

Amikor arról kérdezték az interjúzónában, hogy mit mondott a játékosoknak, Mihók Attila jelezte, hogy erre még nem volt idő.

Én itt vagyok veletek, ők meg sírnak.

Kiváló teljesítménye után a magyar válogatott kapusa, Magyari Alda valóban a könnyeivel küszködve nyilatkozott.

– Próbáltam kiadni magamból mindent, arra fókuszálni, hogy ezen a mérkőzésen bármi lesz, győztesen szeretnénk kijönni a medencéből. Valóban mindent kiadtam magamból, de a győzelem sajnos nem lett meg. Ma ki kell sírnom magam, a többieknek is, és utána mind a két mérkőzést meg kell nyernünk – mondta Magyari, az 5-8. helyért zajló rájátszásra utalva. A magyar csapat következő ellenfele Görögország lesz.

A csoportkörön is múlt

Magyari elismerte, hogy a magyar válogatott jobb csoportkörbeli teljesítményével is tehetett volna azért, hogy tovább jusson az olimpián.

– Ha így tudunk játszani, akkor az előző mérkőzéseken is így kellett volna. Akkor talán nem így állnék itt, talán nem is Amerikával játszottunk volna. De talpra tudtunk állni, olyan mérkőzést játszottunk az amerikaiakkal, ami negyeddöntőhöz méltó – fogalmazott a magyar kapus.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.