Pontot szerzett, de nem sokra ment vele a magyar válogatott az olimpián

A magyar női vízilabda-válogatott a csoportkör zárásaként Ausztrália ellen 9-9-es döntetlent ért el, majd ötméteresekkel kikapott. Ezzel eldőlt, hogy a negyeddöntőben, kedden a címvédő Egyesült Államok lesz a magyar csapat ellenfele.

2024. 08. 04. 15:14
női vízilabda magyar csapat olimpia 2024 Magyarország Ausztrália
A magyar csapat kedden már olimpiai negyeddöntőben ugrik medencébe Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a magyar női vízilabda-válogatott már a csoportkör utolsó fordulója előtt bebiztosította negyeddöntőbe jutását, egyáltalán nem volt tét nélküli a vasárnapi, Ausztrália elleni zárás. A mieinknek rendes játékidős győzelemre volt szükségük ahhoz, hogy biztosan a harmadik helynél előrébb végezzenek a csoportban, s így a negyeddöntőben elkerüljék a másik ötös második helyezettjét, a legutóbbi három olimpián aranyérmes, s aktuálisan is világbajnoki címvédő amerikai válogatottat.

Garda Krisztina magyar csapat női vízilabda Magyarország Ausztrália olimpia 2024 Párizs
Garda Krisztina dobta a magyar csapat első gólját Ausztrália ellen (Fotó: Csudai Sándor)

Az már az utolsó forduló előtt biztos volt, hogy a harmadik helynél hátrébb nem csúszhatunk a csoportban, amelynek negyedik helyén Kanada végez, a juharlevelesek ezzel a másik ötös győztese, Spanyolország ellen játszanak a keddi negyeddöntőben.

Fej fej mellett az ausztrál és a magyar csapat

Az Ausztrália elleni mérkőzés első gólját Garda Krisztina szerezte, az ausztrálok az első negyed hajrájában egyenlítettek. A magyar válogatott ellen sok kontrát fújtak a játékvezetők.

A második negyedben kétszer is az ausztrálok szereztek vezetést, a magyar csapat először Vályi Vanda góljával, majd Keszthelyi Rita sikeres ötméteresével egyenlített.

A harmadik negyedben az ausztrálok tudtak először két góllal ellépni (6-4), a játékrész végére 6-5-re jött fel Magyarország, ebben a negyedben Rybanska Natasa és Szilágyi Dorottya volt eredményes magyar részről.

Az utolsó negyed elején Keszthelyi kiegyenlített, de újra az ausztrálok kerültek előnybe Alice Williams látványos ejtésével. Az ausztrálok újra kettővel vezettek, amikor Parkes Rebecca ziccert rontott, aztán viszont Keszthelyi újabb ötösével szépítettünk.

Ausztrália a hajrában volt, hogy beérte azzal is, hogy lepörgette az órát támadásban. A kapus, Magyari Alda is felúszott támadni, ki is harcolt egy kiállítást, a magyar csapat pedig az utolsó perc elején kiegyenlített Leimeter Dóra góljával.

Az ausztrálok nem dobtak gólt, de csak hat másodperc maradt, abban már nem tudtunk csodát tenni, jöhettek az ötméteresek.

női vízilabda Magyarország Ausztrália olimpia 2024 Párizs
Fotó: Csudai Sándor

Melyik válogatott lesz a magyar csapat ellenfele?

A szétlövésben Faragó Kamilla a kapufát találta el, a többiek nem hibáztak, ezzel eldőlt, hogy Ausztrália nyeri a csoportot, a magyar csapat pedig harmadik helyen végez, és az Egyesült Államok ellen játszik a keddi negyeddöntőben.

Olimpia, női vízilabda, A csoport, 5. forduló

Magyarország–Ausztrália 9-9 (1-1, 2-2, 2-3, 4-3), ötméteresekkel 3-5

A csoport állása
1. Ausztrália 10 pont/4 meccs
2. Hollandia 7/3
3. Magyarország 7/4
4. Kanada 3/3
5. Kína 0/4

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.