Palesztin zászlókkal szurkoltak a magyar csapat ellen az olimpián

Kedd este a magyar női vízilabda-válogatott a címvédő Egyesült Államok ellen játszik a párizsi olimpia negyeddöntőjében. A mérkőzés előtt a szokásoknak megfelelően eljátszották a két ország himnuszát, ez alatt szépen feszült a lelátón sok magyar és sok amerikai lobogó. Valamint két palesztin zászló is.

2024. 08. 06. 20:50
női vízilabda magyar csapat Egyesült Államok olimpia 2024 negyeddöntő palesztin zászló
Abban semmi meglepő nincs, hogy a magyar szurkolók a piros-fehér-zöld zászlókkal jelentek meg a lelátón Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon nehéz mérkőzésre készült a magyar csapat. Az elmúlt bő egy évtizedben az Egyesült Államok válogatottja szinte egyeduralkodó volt, a legutóbbi három olimpiát megnyerte, valamint a legutóbb hat világbajnokságból ötöt is az élen zárt. Szükség volt a piros-fehér-zöldbe öltözött magyar szurkolók támogatására is. A túloldalon meglepetésre az amerikai lobogó mellett a palesztin zászló is megjelent.

20240729-CSS_041120240729 Párizs Franciaország
Magyarország - Kanada női vízilabda mérkőzés
Fotó: Csudai Sándor (CSS)
magyar csapat Egyesült Államok olimpia 2024 palesztin zászló
képen: Mihók Attila szövetségi kapitány
Női vízilabdázóink az Egyesült Államok ellen játszanak a négy közé jutásért, a magyar csapat tagjait aligha zavarta meg a lelátón megmutatott két palesztin zászló Fotó: Csudai Sándor

A mérkőzés előtt előbb a magyar, majd az amerikai himnuszt játszották el. Előbbi alatt a piros-fehér-zöld, utóbbi során a csillagos-sávos lobogók feszültek büszkén a lelátón.

Palesztin zászló az olimpián

Az egyik amerikai zászló alatt közvetlenül azonban megjelent két palesztin lobogó is, egyfajta tüntetésként.

Nem ez volt az első alkalom az olimpián, a palesztinok mellett tüntetők már a megnyitó előtti Mali–Izrael futballmeccsen is botrányt okoztak.

Magyarország és az Egyesült Államok meccsén egy negyed után 2-1-re a magyar csapat vezetett, végül vitatott körülmények között az amerikaiak nyertek 5-4-re, így a magyar válogatott az 5-8. helyért küzdhet az olimpián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.