Marozsán Alcaraz példáját követte, ütő nem maradt épségben + videó

Carlos Alcaraz után nem sokkal Marozsán Fábián is kiesett a cincinnati keménypályás tenisztorna férfiversenyében. Előbbi nagyon feszült volt a pénteki mérkőzésén, ezt végül az egyik ütője bánta.

2024. 08. 17. 10:04
Carlos Alcaraz nem jutott be a nyolcaddöntőbe Cincinnatiben
Carlos Alcaraz nem jutott be a nyolcaddöntőbe Cincinnatiben Fotó: AFP/NurPhoto/Jason Whitman
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, Marozsán Fábián csütörtökön remek győzelmet aratott Cincinattiben, a világranglistán kilencedik Grigor Dimitrovot szetthátrányból győzte le a második fordulóban. Pénteken Ben Shelton következett, aki ellen eddigi két mérkőzését elbukta a magyar játékos. Harmadszorra sem járt sikerrel, 6:4, 6:3-ra alulmaradt az amerikaival szemben, így a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Carlos Alcaraz után Marozsán Fábián is búcsúzott
Carlos Alcaraz után Marozsán Fábián is búcsúzott Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Marcus Brandt

 

Alcaraz legrosszabb mérkőzése

Röviddel Marozsán előtt az olimpiai ezüstérmes Carlos Alcaraz számára is véget ért a torna. A négyszeres Grand-Slam bajnok spanyol még a nyolcaddöntőig sem jutott el. Erőnyerőként az első fordulóban nem kellett pályára lépnie, a másodikban pedig mindjárt kikapott a 37 éves Gael Monfilstól. Az első játszma még Alcarazé lett, de aztán a francia bizonyult jobbnak a következő kettőben, és 4:6, 7:6 (7-5), 6:4-re győzött.

A 21 éves klasszis a döntő szettben nem bírta cérnával, 3:1-nél a földhöz vágta az ütőjét. Nem egyszer, nem kétszer, hanem egészen addig nem állt le, amíg nem tette teljesen tönkre az ütőt. 

– Úgy éreztem, hogy a pályafutásom legrosszabb meccsét játszom – vallotta be utólag. – Egyszerűen nem tudtam játszani, pedig a felkészülésem nagyon jól sikerült. Remekül éreztem magam a torna előtt, jól mozogtam, az ütéseim is pontosak voltak. Nem tudom, hogy mi történt azóta. Nem tudom, hogy miért éreztem magam így, de egyszerűen nem tudtam kontrollálni magam. Lehetetlen volt ezt a meccset megnyerni. Nehéz bármi pozitívumot találni ebben a mérkőzésben, szóval inkább el akarom felejteni, és már a US Openre gondolni. New Yorkba utazom, megkezdem a felkészülést, hozzászokom az ottani pályákhoz. És mindenképpen elfelejtem ezt a meccset – húzta alá még egyszer.

Nem véletlen Alcaraz frusztráltsága, hiszen sokat nyerhetett volna azzal, ha Cincinattiben sokáig menetel. A címvédő Novak Djokovics ugyanis nem indult el az ohiói tornán, így tavalyi tornagyőzelme után ezúttal ezer pontot bukik. Ezt kihasználva Alcaraz feljöhetett volna a világranglista második helyére, és ő lehetett volna a második kiemelt az augusztus 26-án kezdődő US Openen. Így marad a harmadik, vagyis egy ágra kerülhet a világelső Jannik Sinnerrel.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.