Márton Viviána a belga óriás fejét is lerúgta, ott van az olimpiai döntőben! + videó

A párizsi olimpián a tekvandósoknál a női 67 kilogrammos súlycsoportban a 18 éves Márton Viviána két győzelemmel az elődöntőbe került, ahol az első helyen kiemelt, 2022-ben világbajnok, 19 esztendős belga Sarah Chaari ellen kellett küzdeie. S Márton Viviána őt is legyőzte, bejutott a döntőbe, este olimpiai bajnok lehet!

2024. 08. 09. 16:34
Márton Viviána
Párizs, 2024. augusztus 9. Márton Viviána a nõi tekvandósok 67 kilogrammos versenyének elõdöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 9-én. Márton Viviana gyõzött, ezzel döntõs. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról a nap során beszámoltunk, a tekvandósoknál a női 67 kilogrammos súlycsoportban Márton Viviána a nyolcaddöntőben a három éve Tokióban és 2016-ban Rio de Janeiróban egyaránt bronzérmes elefántcsontparti Ruth Gbagbi ellen nyert három menetben 2-1-re, a negyeddöntőben pedig az amerikai Kristina Teachout ellen győzött 2-1-re, s utóbbi összecsapáson 0-1-ről kellett fordítania, amit remek fejrúgásokkal tett meg.

Márton Viviána
Márton Viviána Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– A masszőröm kilazított, majd aludtam egyet és ettem. Utána már el is kellett kezdenem melegíteni – elevenítette fel a második meccsét megelőző több órás várakozást Márton, aki először találkozott pályafutása során az amerikaival. – Az első menet után tudtam, hogy stabilnak kell lennem, nem szabad hátrafelé mozognom, erre sokkal jobban vigyáztam. Hasonló stílusunk van, nagyon erős volt, de fejben szerintem jobban bírtam a végét. Az biztos, hogy a folytatásban is minden meccs kemény lesz, én a munkámat fogom végezni, azt, amire kér az edzőm – mondta Márton, miután eldőlt, hogy már biztosan éremért küzdhet az impozáns Grand Palais-ben.

Márton Viviána a döntőben!

A 18 éves Márton a döntőbe jutásért az első helyen kiemelt, tavaly Grand Prix-győztes, 2022-ben világbajnok, 19 éves belga Sarah Chaari ellen készülhetett. S amikor feálltak egymással szemben, úgy tűnt, hogy a nem mellékesen Eb-címvédő belga eggyel magasabb súlycsoportból keveredett ide. Gyorsan el is húzott 3-0-ra, de Márton bátran nekiugrott jóval magasabb, 189 centis ellenfelének, az ő fejét is „lerúgta”. A menet 4-4-re végződött, de a segédpontokkal Márton vitte el. A második menetben megint jött tőle a fejrúgás, 6-0-ra húzott el! A drámai végjátékban, bár újabb fejrúgása talált, az utolsó másodpercekben a belga fordított. Ám versenyzőnknek erre még volt volt válasza, 11-10-re nyert, és bejutott a döntőbe, este olimpiai aranyért küzdhet!

MÁRTON Viviana; LEZSÁK Sándor
Márton Viviána a belga Sarah Chaari ellen is győzött Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Nagyon kemény meccs volt, a döntőben is ilyen vár rám, de remélem, hogy az is meglesz – jegyezte meg Márton Viviána, aki elárulta a félelmetes fejrúgása titkát is.

– Meg kell érezni a pillanatot, és határozottan oda kell rúgni – mondta.

Ilyen egyszerű ez – legalábbis Márton Viviánának, aki 21 óra után meccsel majd az aranyéremért.

FRISSÍTÉS!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.