Novak Djokovics bosszút állt a családját ért sérelmekért

Novak Djokovics magabiztosan érvényesítette a papírformát a 2024-es US Open első fordulójában Radu Albot ellen, három játszmában mindössze nyolc játékot engedélyezett moldáv ellenfelének. A szerb teniszklasszis a hetvennyolcadik győzelmét aratta az Arthur Ashe Stadionban, ezzel új csúcsot állított fel. Djokovics következő ellenfele honfitársa, Györe László (Laslo Djere) lesz, aki a tavalyi US Openen kétszettes előnybe került ellene.

2024. 08. 27. 7:37
Novak Djokovics US Open tenisz Radu Albot Györe László
Novak Djokovics magabiztos győzelemmel kezdett, Györe László lesz a következő ellenfele Fotó: Getty Images/Luke Hales
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics olimpiai bajnokként érkezett New Yorkba, s biztosra ment, hogy a US Open közönsége is pontosan tisztában legyen ezzel. A szerb teniszező két aranyszínű táskával vonult be az Arthur Ashe Stadionba, ahol a selejtezőből érkezett moldáv Radu Albot volt Novak Djokovics ellenfele.

Novak Djokovics olimpiai aranyérmes táska US Open Radu Albot Laslo Djere Györe László
Az olimpiai aranyérmes Novak Djokovics emlékezetes belépője (Forrás: X/US Open Tennis)

Albot rutinos játékos, s nagyon izgatott volt, hogy harmincnégy évesen végre összecsaphat a tenisz egyik legendás játékosával. Djokovics viccesen megjegyezte a meccs előtt, hogy őt is extra motiváció hajtja Albot ellen.

– Mind a két öcsém játszott már vele, s mindkettejüket legyőzte, úgyhogy remélem, bosszút állhatok értük.

Novak Djokovics újabb rekordja

Nos, sok kérdés nem volt. Noha Djokovics egyetlen kemény pályás meccset sem játszott márciusi váratlan Indian Wells-i veresége óta, nem okozott neki gondot az átállás. Az első két játszmát 6:2-re nyerte meg, az utolsóban Albot négy játékot is nyert.

– Megfelelően szinten akartam kezdeni, és azt hiszem, sikerült. Kisebb hullámvölgyek voltak a játékomban, ami normális, kicsit le kell rázni a rozsdát az új borításon, az olimpia után. Majdnem hat hónapja nem játszottam keménypályán, még rá kell éreznem a tempóra – értékelt a címvédő Djokovics, aki a hetvennyolcadik meccsét nyerte karrierje során az Arthur Ashe Stadionban, ezzel új csúcsot állított fel.

Djokovics következő ellenfele a szintén szerb színekben versenyző Györe László lesz, aki tavaly kis híján szenzációt okozott, kétszettes előnybe került Djokovics ellen a US Open harmadik fordulójában.

US Open, 1. forduló

Férfi egyes
Djokovics (szerb, 2.)–Albot (moldáv) 6:2, 6:2, 6:4

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.