Szoboszlai négy hónapja várt arra, ami most történik vele a Liverpoolban

Nemcsak az új idényt kezdi meg a Liverpool a Premier League első fordulójában az újonc Ipswich Town otthonában, hanem hivatalosan is kezdetét veszi az új korszak a Jürgen Klopp helyébe lépő Arne Slot vezetőedző első tétmeccsével. A holland majdhogynem az előző idénybeli alapcsapatot veti be, így Szoboszlai Dominik is tagja az új Liverpool első kezdőjének, noha sokat kellett várnia a visszatérésre.

2024. 08. 17. 12:57
Szoboszlai Dominik a Liverpool első számú mezében
Szoboszlai Dominik a Liverpool első számú mezében Fotó: AFP/KAMIL KRZACZYNSKI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai az előző idény hajrájában kiszorult a Liverpool kezdőjéből, Jürgen Klopp az utolsó meccsein csak csereként számított rá, de az év nagy részében alapember volt, és most Arne Slot is bízik benne. A magyar középpályás tétmeccsen, majd négy hónap, pontosan 115 nap után tér vissza az angol klub kezdőjébe, legutóbb április 24-én az Everton elleni bajnokin volt kezdő, akkor 2-0-s vereség lett a vége (és 63 perc után lecserélték). Szoboszlai a felkészülési meccseken jól játszott, Slot első találkozóján győztes gólt szerzett a Betis ellen, így nem meglepetés, hogy az Ipswich elleni Premier League-rajton is a kezdőben kapott helyet.

Liverpool Training Session
Szoboszlai Dominik nyári felkészülése jól sikerült, kezdő a Liverpool első tétmeccsén. Fotó: EPA/Andrew Powell

A Liverpool egyetlen topligás csapatként még nem igazolt új játékost a nyáron, így Slot azokra támaszkodik, akik az előző idényben is húzták a szekeret. Gyakorlatilag Klopp előző szezonbeli alapcsapata kezd az Ipswich ellen, talán csak az kisebb változás, hogy a középpályán Szoboszlai és Alexis Mac Allister mellett nem Endo, hanem Ryan Gravenberch kap lehetőséget, a holland edző tehát a honfitársa felé húz inkább. Íme a Slot-féle Liverpool első kezdője tétmeccsen:

Szoboszlai a felkészülési találkozókon hatos, nyolcas és tízes pozícióban is szerepet kapott Slottól, és egyik meccsen sem okozott csalódást. A Liverpool magyarja elmondta, hogy bárhol számít rá az edző, ott a maximumot nyújtja majd. 

Szoboszlai: Jó kezekbe került a Liverpool

– Általában napi két edzésünk volt, három erős ellenféllel találkoztunk, de hosszú idény vár ránk, erre fel kellett készülnünk – nyilatkozta Szoboszlai a nyári felkészülésről. – Ahogy azt korábban elmondtam, jó kezekbe került a csapat, Arne Slot remek szakember, aki nagy hangsúlyt fektet a gyors, rövid passzos játékra, de ez nem jelenti azt, hogy a játékunk kevésbé lesz intenzív.

Az Ipswich–Liverpool meccs 13.30-kor kezdődik a Premier League első fordulójában. Olvassa el, mi történt a meccsen, tudósításunkat itt találja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.