Az utolsó párizsi éremesély: Gulyás Michelle tartja a második helyét

Gulyás Michelle a második, Guzi Blanka a tizenharmadik helyről várja az öttusa női döntőjének kombinált számát. Gulyásnak nagyon jó esélye van a dobogóra, ő szerezheti a párizsi olimpia utolsó magyar érmét.

2024. 08. 11. 12:32
Gulyás Michelle öttusa utolsó lovaglás magyar csapat vívás Párizs olimpia 2024 Versailles
Gulyás Michelle jó rangsoroló vívásához a bónuszfordulóban már nem tudott újabb pontot hozzátenni Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párizs, egészen pontosan Versailles jelenti a búcsút, a hagyományos öttusa minden korábbinál jelentősebb átalakulás előtt áll. A sportág történetének utolsó lovaglása a magyar versenyzőknek jól sikerült, Gulyás Michelle és Guzi Blanka is a maximális pontszámot gyűjtötte be. A bónuszvívásban viszont egyikük sem talált, Guzi Blanka és Gulyás Michelle is elveszítette az első asszóját. Gulyás Michelle hátránya nyolcról tizenkét pontra nőtt az éllovas francia Élodie Clouvel mögött.

Guzi Blanka öttusa utolsó lovaglás úszás ( Gulyás Michelle ) Párizs olimpia 2024 Versailles
Guzi Blanka jól úszott a párizs olimpia öttusa versenyén (Fotó: Csudai Sándor)

Az utolsó lovaglás és a bónuszvívás után következett az úszás, a 200 méteres távon Guzi Blanka az első futamban 2:16,25-ös idővel harmadik helyen zárt, viszont ez erősebb eredmény volt, mint bárkinek a második futamból.

Gulyás Michelle az utolsó futamban kapott helyet, 2:12,44-es idővel a harmadik, a teljes mezőnyt tekintve negyedik lett úszásban, míg Guzi a hetedik.

Mikor áll Gulyás Michelle öttusában?

A női öttusa döntő 12.40-kor a kombinált számmal zárul, azaz jön a futás, amelyet négy lövészettel szakítanak meg.

A francia szurkolók nagy örömére a hazai Élodie Clouvel vezet, tizenhárom másodperccel indulhat majd a második helyezett Gulyás Michelle előtt. A magyar versenyző mögött tizennyolc, illetve húsz másodperc a hátránya a harmadik dék-koreai Szeongnak és az olasz Michelinek.

Guzi Blanka a tizenharmadik helyről várja a kombinált számot, harmincöt másodperc hátrányban a dobogótól. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.