BL: Nem fogja elhinni, melyik csapat lőtte szerdán a legtöbb gólt

Az átalakított Bajnokok Ligája első fordulójának papíron legnagyobb rangadóját az angol és az olasz bajnok, azaz a Manchester City és az Internazionale vívta egymással. Az Inter a biztonságra helyezte a hangsúlyt, így az igazán látványos játék elmaradt, s bár a második félidőben a Citynek több ziccere is akadt, gól sem született a meccsen. A Celtic viszont gálázott, alaposan kitömte a pozsonyi Slovant.

2024. 09. 18. 22:58
Nicolo Barella Kevin De Bruyne Internazionale Inter Manchester City Bajnokok Ligája
Barella és De Bruyne, az Inter és a Manchester City csapatkapitánya egymás ellen Fotó: X/Inter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi gólzápor után a Bajnokok Ligája 2024/25-ös idényének második játéknapja egészen más jellegű játékot hozott. A játéknap rangadója a 2023-as döntő visszavágója volt, a Manchester City és az Internazionale ezúttal előbbi otthonában csapott össze, az első félidő itt sem hozott gólt, ami igaz volt a hat szerdai meccs közül négyen. A kontrákra építő Inter az első félidőben helyzetet is alig engedett Pep Guardiola csapatának.

Erling Haaland Yann Bisseck Manchester City Internazionale Inter Bajnokok Ligája BL
Bisseck és társai jól hatástalanították a hazai támadásokat, Haaland előtt sem sok lehetőség akadt (Fotó: X/Inter)

A második félidőben több volt a tiszta helyzet, de az egyaránt csereként beállt Foden és Gündogan, illetve Lautaro Martínez sem talált a kapuba, nem hozott gólt a rangadó.

BL: párizsi potya, gálázott a Celtic

Párizsban még kaput eltaláló lövést sem hozott az első félidő: a PSG pontatlan volt, a Girona – amely magyar védőjét, Yaakobishvili Antalt nem nevezte a meccsre – nem is próbálkozott. A második félidő végén Nuno Mendes éles szögből lőtte rá a labdát, az kicsit megpattant a katalánok védőjén, de az addig jól védő Gazzaniga kapusnak ennek ellenére rémálmaiban fog előjönni a találat: a kezei és a lábai között is átcsúszott a labda.

A Dortmund meccsén is sokáig kellett várni az első gólra, végül hármat is berámoltak a németek a Club Brugge kapujába.

A játéknap gólparádéját azonban a Celtic mutatta be, amely 5-1-es zakóval küldte haza Pozsonyba a Slovant.

A Celtic a legutóbbi öt BL-főtáblás szereplése alkalmával, hat meccs alatt egyszer sem jutott el ötnél több gólig, most egyetlen meccs alatt elérte ezt a számot.

Bajnokok Ligája, szerdai eredmények

Celtic (skót)–Slovan Bratislava (szlovák) 5-1 (1-0), gólszerzők: Scales (17.), Furuhasi (47.), Engels (56., 11-esből), Maeda (70.), Idah (87.). illetve Wimmer (61.)
Club Brugge (belga)–Borussia Dortmund (német) 0-3 (0-0), gólszerző: Gittens (76., 86.), Guirassy (95., 11-esből)
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 0-0 (0-0)
Paris Saint-Germain (francia)–Girona (spanyol) 1-0 (0-0), gólszerző: Mendes (90.)

Korábban játszották
Bologna (olasz)–Sahtar Donyeck (ukrán) 0-0
Sparta Praha (cseh)–Red Bull Salzburg (osztrák) 3-0 (2-0), gólszerzők: Kairinen (2.), Olatunji (42.), Laci (58.) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.