Klopp segédjének új csapata olyan pofont kapott, mint a Liverpool

Jürgen Klopp egykori liverpooli segítője, Pep Lijnders a Sparta Praha otthonában elszenvedett 3-0-s vereséggel mutatkozott be szerdán új csapatával, az RB Salzburggal a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A másik korai esti mérkőzésen a Bologna és a Sahtar Donyeck 0-0-s döntetlent játszott egymással.

2024. 09. 18. 20:48
Háromszor ünnepeltek közönségük előtt a Sparta Praha játékosai
Háromszor ünnepeltek közönségük előtt a Sparta Praha játékosai Fotó: AFP/Michal Cizek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp távozásának bejelentése után segédjét, Pep Lijnderst a német edző lehetséges utódai között emlegették, de végül a holland tréner sem maradt Liverpoolban, hanem hat év után továbbállt. Ausztriában találta meg az új otthonát, és nagyszerűen indult az ottani karrierje: kilenc meccsből egy vereség mellett hatot megnyert az RB Salzburggal, és a Bajnokok Ligája főtáblájára vezette a csapatot.

Nem Pep Lijnders elképzelései szerint alakult a Salzburg első idei BL-mérkőzése
Nem Pep Lijnders elképzelései szerint alakult a Salzburg első idei BL-mérkőzése Fotó: AFP/Michal Cizek

Szerda este mutatkoztak be a kupasorozatban az osztrákok. Lijnders korábbi munkaadójához hasonlóan a meccs elején pofont kapott a Salzburg. A liverpooliak kapuját a 3. percben vette be az AC Milan, míg az osztrák gárda már a 2. percben hátrányba került a Sparta Praha ellen mérkőzésen. Az angolokkal ellentétben a Salzburg nem vágott gyorsan vissza, sőt, a 42. percben Victor Olatunji megduplázta a prágaiak előnyét. A Salzburgnak innen nem volt visszaút, szépítés helyett a második félidőben is csak a Sparta talált be, amely 3-0-s győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját.

Megvan az első döntetlen a BL-idényben

A másik kora esti találkozón is pillanatok alatt megszülethetett volna a vezető gól. A bolognai Stefan Posch szabálytalankodott, a Sahtar Donyeck középpályása, Heorhij Szudakov állt a labda mögé, de kihagyta a büntetőt. A szünetig aztán a Bologna próbálkozott többet, gólt egyik csapat sem szerzett. Így volt ez a meccs végén is, Bolognában megszületett a BL-idény első döntetlenje.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló, szerda:
Bologna (olasz)–Sahtar Donyeck (ukrán) 0-0

Sparta Praha (cseh)–Red Bull Salzburg (osztrák) 3-0 (2-0)
gólszerzők: Kairinen (2.), Olatunji (42.), Laci (58.)

Celtic (skót)–Slovan Bratislava (szlovák) 21.00
Club Bruges (belga)–Borussia Dortmund (német) 21.00
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 21.00
Paris Saint-Germain (francia)–Girona (spanyol) 21.00

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.