Musiala teljesítménye előtt tisztelgett a német sajtó Magyarország kiütése után

Németország a második játékrészben gólgálát rendezve verte meg 5-0-ra Magyarországot szombat este a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. A helyi portálok Jamal Musiala teljesítményét kiemelve értékelték a német válogatott első fordulóban aratott nagy különbségű sikerét.

2024. 09. 08. 9:25
Jamal Musiala (10) volt a szombat esti mérkőzés legjobbja.
Fotó: AFP/BERND THISSEN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német labdarúgó-válogatott szombat este lépett pályára először a hazai rendezésű Európa-bajnokság óta. A Németországot felkészítő Julian Nagelsmann és a magyar játékosok véleménye után lássuk, miként fogadta az 5-0-s győzelmet a német sajtó!

 

„Tovább él az Európa-bajnoki eufória”

Sikeresen kezdődött az új korszak – állapította meg cikkének címében a Kicker , amely a győzelem mellett a kontinenstorna utáni változásokra utalt ezzel. Mint ismert, a német szempontból a negyeddöntővel véget ért Eb-t követően mondta le a válogatottságot Manuel Neuer, Toni Kroos, Thomas Müller és Ilkay Gündogan is. A Kicker kiemelte, hogy Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttese megérdemelten győzte le Magyarországot 5-0-ra, Jamal Musiala és Florian Wirtz ragyogott, Aleksandar Pavlovic pedig megszerezte az első gólját a válogatott mezében.

„Tovább él a válogatottat körülvevő Európa-bajnoki eufória. A német válogatott a fontos távozók ellenére is tökéletesen kezdett a Nemzetek Ligájában, ez pedig Julian Nagelsmannt dicséri” – írta véleménycikkében szintén a Kicker.

 

A Nagelsmann-éra eddigi legnagyobb győzelme

Mega-Musiala – harsogja csupa nagy betűvel a Bild, kiemelve, hogy a Bayern München 21 esztendős csatára az ötből négy gól szerzésében is szerepet vállalt. Nagelsmann hivatalba lépése óta a szombati volt a német együttes legnagyobb győzelme, amely megalapozhatja a 2026-os világbajnokságra vezető utat – állapította meg a portál, amely a ZDF szakértőjét is idézte.

– A jó játékosok mindig egymásra találnak és együtt dolgoznak. Jamal Musiala és Florian Wirtz kiemelkedő volt. Amit szombat este nyújtottak, az a legmagasabb szint volt

 – jelentette ki Christoph Kramer.

Labdarúgó Nemzetek Ligája - Németország-Magyarország Nagy Ádám Szoboszlai Dominik Marco Rossi szégyen
Németország könnyed sikerrel kezdte meg új korszakát (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Musiala a meccs embere

A német Sport1 egyenként osztályozta a válogatott tagjait. A legjobb értékelést, azaz az egyes osztályzatot e portál Musialának és Wirtznek adta, előbbit ítélve a nap játékosának.

„A meccs embere, aki összesen négy pontot szerzett szombat este. Musiala készítette elő Niclas Füllkrug, Florian Wirtz és Aleksandar Pavlovic találatát, valamint ő szerezte a második gólt” – magyarázta a Sport1.de. Mint írták, Musiala alig 21 éves és 194 napos korában a legfiatalabb játékos lett, aki négy gólban vállalt közvetlenül szerepet a Nemzetek Ligájában.

– Ez nagyon szórakoztató volt. Fontos, hogy továbbra is magunkkal vigyük az Európa-bajnokság örömét. Van még vagy húsz meccsünk a világbajnokságig, és mindegyiket ki kell használnunk – mondta Musiala a ZDF-nek.

A németek Magyarországhoz hasonlóan kedden folytatják szereplésüket, az NL csoportszakaszának második fordulójában Hollandia vendégei lesznek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.