Menetel a Ferencváros, négy forduló után is hibátlan a BL-ben

Négy forduló után is százszázalékos teljesítménnyel áll a Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencváros női kézilabdacsapata. A hazai pályán játszó zöld-fehérek szombaton a sima első félidőt követően szenvedtek a román Gloria Bistrita-Nasaud ellen, de végül 32-28-ra győztek.

2024. 10. 05. 18:16
EDWIGE, Béatrice Négyből négy a Ferencváros mérlege a Bajnokok Ligájában
Négyből négy a Ferencváros mérlege a Bajnokok Ligájában Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros az első három mérkőzését megnyerte a Bajnokok Ligája csoportkörében, míg a Kácsor Grétát is a soraiban tudó román vendége egy győzelem mellett kétszer kikapott. 

A szoros első negyedóra után 7-6-ról egy 5-0-s sorozattal tudott eltávolodni a házigazda, ekkorra állt össze igazán a védekezése, támadásban pedig többször is könnyed befejezésekkel volt eredményes, írja az MTI. A szünetig még tovább növelte előnyét a Ferencváros, pihenőre nyolcgólos különbségnél vonulhatott. 

A fordulást követően megfelezte lemaradását a találatait ekkor sokkal könnyebben szerző román csapat (22-18), mivel a zöld-fehér védekezés nem működött. A szünet után nem tudta azt a hatékony kézilabdát játszani Allan Heine vezetőedző együttese, mint az első játékrészben, a vérszemet kapó vendégek pedig a 48. percben 26-23-ra feljöttek. A záró öt perc megkezdésekor már csak két góllal vezetett a budapesti együttes (29-27), a hajrában azonban jobban koncentrált, így a BL-ben négy, valamennyi tétmérkőzést figyelembe véve pedig nyolc találkozó után is megőrizte százszázalékos mérlegét. 

Andrea Lekic hét góllal vette ki a részét a Ferencváros győzelméből és lett a mérkőzés legeredményesebbje, a túloldalon hárman is hat találattal zártak, míg Kácsor egy góllal fejezte be a mérkőzést. Laura Glauser 13 védéssel járult hozzá a hazai sikerhez.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, A csoport

FTC–Gloria Bistrita-Nasaud (román) 32-28 (18-10)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.